Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vyzrajte na padající listí

Listím ucpané svody nebo znečištěné jímky mohou potrápit nejednoho majitele nemovitosti. Pomoci si také můžete různými zlepšováky. Mezi ně patří univerzální lapač listí PREFA nebo odvaděč dešťové vody s integrovaným lapačem listí.


Odvaděč dešťové vody s integrovaným lapačem listí a univerzální lapač listí PREFA

Předcházet ucpání svodů listím či znečištění jímek můžete odstraněním převislých větví nad střechou nebo okapní hranou, pravidelnou kontrolou a čištěním. Pomoci si také můžete různými zlepšováky.

Mezi ně patří univerzální lapač listí PREFA, který je vhodný na průměry svodových trubek 80-120 mm. Jednoduše se vkládá do kulatých svodů nebo kotlíků do již namontovaného odvodňovacího systému. Nemusíte přitom nic demontovat nebo předělávat. Lapač zachytává listí, nebo jiný druh mechanického znečištění, čistí se ručně. Cena 300 Kč, v různých barvách.

Dalším pomocníkem může být odvaděč dešťové vody s integrovaným lapačem listí. Slouží k hrubé filtraci dešťové vody, odváděné mimo svodový systém, např. do jímky, sudu, apod. Při složeném stavu funguje jako klasický svislý svod a při sklopení jako odbočka s filtrovací mřížkou, která zachytí listí a větvičky. Opět lze volit v různých odstínech, dle požadavku investora. Dodává se v průměrech 80, 100, 120mm a musí se instalovat do odvodňovacího systému. Cena od 807Kč.

Pokud máte svod již ucpaný, tak postupujte jako při čištění komínu. U plastových svodů ale dávejte pozor, po letech mohou být křehké a prasknout. U kovových si zase dejte pozor na jejich poškrábání a následnou korozi – je proto lepší mít svody a žlaby z nerez materiálů, jako je např. hliník nebo měď.


PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.
logo PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.

Vyrábí hliníkové střešní a fasádní systémy v mnoha barevných odstínech, včetně kompletního sortimentu příslušenství. PREFA je také výrobcem montážního systému k solárním a FVE panelům. Záruka 40 let na kvalitu materiálu a u povrchové úpravy P.10 rovněž ...

 
 
Reklama