Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové zastřešení bobové dráhy Winterberg

Extrémně kvalitní hliníkové falcované šindele PREFA dnes zastřešují světoznámou bobovou dráhu v středoněmeckém zimním středisku Winterberg.


Na nové zastřešení bobové dráhy ve Winterbergu byl použit PREFA fasádní šindel v barvě stříbrná metalíza

Ochrana proti nepřízni počasí může být i na sportovních stavbách krásná - prokazuje to klempířské umění firmy Menke z Winterbergu.

Závod vyhrál kov
Ve výběrovém řízení se prosadila místní odborná firma Menke z Winterbergu-Silbachu, která se specializuje na klempířské práce a krytiny z břidlice. Po zhotovení vzorku na části bobové dráhy padlo rozhodnutí použít PREFA fasádní šindel v barvě stříbrná metalíza. U fasádních šindelů se pojí jejich kosodélníkový tvar s mechanickými a optickými vlastnostmi barveného hliníku. Zvolený materiál a maloformátový systém krytí zakřivených povrchů stěn ledového kanálu jsou z důvodu svojí bezúdržbovosti velmi často používané v alpských oblastech. Šindele jsou mezi sebou spojeny na všech čtyřech stranách drážkou a tvoří tak na plném bednění spolu s upevňovacími příchytkami kompaktní pevný celek, který netvoří žádné náporové plochy pro hnaný sníh, déšť nebo vichřice. Kromě toho se šindel dokonale přizpůsobí komplexním změnám tvaru a směru bobové dráhy. Sněhová zátěž, sněhové závěje, ale ani silné větry nezpůsobují netěsnost ani drnčení pláště.
Ledová dráha v novém šatě
Falcované šindele mají rozměr 420 x 240 mm a vyznačují se snadnou montáži úspornou na čas. Odolnost vůči povětrnostním vlivům a nízké náklady na údržbu byly hlavními kritérii pro výběr produktu, protože změny počasí od zimy do léta v nejvyšším bodě vrchoviny Sauerland jsou extrémní. Pevné spoje šindelů zajišťují stabilitu systému při mechanickém zatížení a pohybu konstrukce při průjezdech bobů po dráze. Novou fasádou a střešním pláštěm bylo dosaženo podstatného vizuálního vylepšení, které dnes dělá z bobového stadionu Winterberg nejenom svými parametry jednu z nejmodernějších bobových drah na světě. V příštích letech budou prováděny druhá a třetí stavební fáze, aby všechny renovační práce byly dokončeny do začátku mistrovství světa v bobech v roce 2015.

Celý článek


PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.
logo PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.

Vyrábí hliníkové střešní a fasádní systémy v mnoha barevných odstínech, včetně kompletního sortimentu příslušenství. PREFA je také výrobcem montážního systému k solárním a FVE panelům. Záruka 40 let na kvalitu materiálu a u povrchové úpravy P.10 rovněž ...

 
 
Reklama