Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Učňovské dny PREFA 2013

Společnost PREFA uspořádala první ročník tzv. Učňovských dnů, určených pro budoucí klempíře – studenty odborných učilišť. Učňovské dny se uskutečnily 28. a 29. května v sídle společnosti v Horních Počernicích.

Učňovských dny 2013, určených pro budoucí klempíře – studenty odborných učilišť Prefa
Praktické předvedení montáže maloformátové střešní krytiny PREFA budoucím klempířům

Ideální cesta, jak se něco naučit, je spojit teorii s praxí. Vždyť k čemu by žákům na učilištích byly všechny teoretické poznatky, kdyby neměli možnost vyzkoušet si všechno „na vlastní ruce“? Právě tuhle otázku si položili ve společnosti PREFA a rozhodli se uspořádat první ročník tzv. Učňovských dnů, určených pro budoucí klempíře – studenty odborných učilišť.

Učňovských dní společnosti PREFA se zúčastnilo několik desítek studentů a jejich profesorů, ze tří odborných učilišť: SOUS Stavební Plzeň, Střední škola služeb a řemesel Stochov a Střední průmyslová škola strojní a stavební v Táboře.

Jednodenní školení nabídlo budoucím klempířům velmi bohatý program, jehož součástí bylo například představení společnosti a portfolia jejích produktů nebo praktické předvedení montáže maloformátové střešní krytiny. Aby si budoucí klempíři osvojili práci s hliníkovým materiálem PREFA, mohli si následně montáž maloformátové krytiny sami vyzkoušet. Po celou dobu jim byli k dispozici zkušení zaměstnanci firmy PREFA, Miroslav Oudes a Jiří Fiala, kteří svým mladým nástupcům kdykoli ochotně podali pomocnou ruku, když bylo třeba.

Aby i další studenti získali potřebnou zručnost při práci s materiálem PREFA, dostalo každé ze zúčastněných učilišť ještě dostatek materiálu na práci do svých dílen.

Pro organizátora Učňovských dnů bylo velkým a zároveň příjemným překvapením, jak moc si studenti odborných učilišť tuto akci užili. Zájem studentů představuje velkou motivaci do budoucna. Proto by společnost PREFA i v dalších letech chtěla navázat na úspěch prvního ročníku Učňovských dní a udělat z nich každoroční tradici. Snad i zásluhou Učňovských dnů společnosti PREFA, vzroste počet šikovných klempířů, které každý majitel domu pustí na svou střechu s radostí a důvěrou ve skvělý výsledek.


PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.
logo PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.

Vyrábí hliníkové střešní a fasádní systémy v mnoha barevných odstínech, včetně kompletního sortimentu příslušenství. PREFA je také výrobcem montážního systému k solárním a FVE panelům. Záruka 40 let na kvalitu materiálu a u povrchové úpravy P.10 rovněž ...

 
 
Reklama