Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Doporučené situace pro použití koncentrátu pro sanační omítku Ceresit CO 84?

Ceresit CO 84 se hodí k provádění omítek se sanačním charakterem, sanaci zdiva, modifikaci cementové malty, pro omítky s přísadami obsahujícími sůl či k opravě zdiva ohroženého vykvétáním.

Koncentrát pro sanační omítku Ceresit CO 84 se hodí pro interiéry i exteriéry, je paropropustný a vodoodpudivý. Ceresit CO 84 zlepšuje zpracovatelnost omítek a má schopnost uzavřít kapiláry.

Kde se uplatní Ceresit CO 81?

Ceresit CO 81 je prokřemeňující nízkoviskózní kapalina pro vývrtnou injektáž a plošné utěsnění, takže se používá k dodatečnému utěsnění zdiva proti kapilárnímu vzlínání vlhkosti, neboť utěsňuje kapiláry a jemné trhliny až do šířky 0,5 mm. Aplikace prokřemeňující kapaliny může být provedena jak beztlakově, tak i tlakem – nejvyšší stupeň působení je dosahován při použití tlakové injektáže. Použitím Ceresit CO 81 se zajistí trvalé utěsnění proti kapilárnímu pohlcování vody rovněž při pozdějším tvoření sekundárních kapilár. Produkt lze použít také na vlhké zdivo. Před započetím sanačních opatření je však nezbytné udělat příslušné předběžné zkoušky, aby se zajistil žádoucí úspěch. Zvláště je důležitý stupeň provlhčení, který je k dispozici, a přítomnost pro stavbu škodlivých solí. Odvodnění zdiva může být zaručeno zpravidla pouze při provedení dodatečných doprovodných opatření.

Zamezení průniku vlhkosti pod obklad nebo dlažbu

Ceresit zná systémová řešení – v zásadě jde o to, aby použitím materiálů od jednoho výrobce, ať už se jedná o penetrační nátěry, lepidla, izolace, spárování nebo silikony, nedocházelo k negativním reakcím mezi jednotlivými materiály od různých výrobců. Zárukou těchto systémů je jistota, že uvedené materiály a jejich vlastnosti jsou sladěny tak, aby se navzájem co nejlépe snášely.

Řešením pro zamezení průniku vlhkosti pod obklady a dlažbu jsou izolační stěrky označované jako alternativní izolace, umístěné přímo pod obkladem či dlažbou, jejichž celková tloušťka je < 1 mm, což nijak nenavyšuje celkovou výšku dlažby. Izolační stěrky nahrazují původní lepenky a jejich aplikace není nutná po celé ploše koupelny, ale je nezbytná na stěnách ve sprchovém koutu, okolo vany a hlavně na podlaze. Abychom v místnosti vytvořili dokonale izolovaný prostor, aplikujeme izolaci i na okolních stěnách do výšky 15 až 20 cm. Obdobně je tomu všude tam, kde jsou obklady a dlažby dlouhodobě vystaveny přímému působení vlhkosti.

 
 
Reklama