Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Obytná galerie ve tvaru sochy

Bydlení v nové obytné galerii je na všech pěti patrech obzvlášť atraktivní. Na obytný dům byl použit falcovaný šindel PREFA v břidlicové barvě P.10.

obytný dům ve tvaru sochy byl použit falcovaný šindel PREFA v břidlicové barvě P.10
Obytná galerie ve tvaru sochy

Kromě unikátního architektonického zpracování nabízí i panoramatické výhledy na Dunaj a centrum města Tuttlingen, ve kterém se obytný dům nachází.

Ingo a Ludwig Leibinger znali přání a potřeby svých kolegů a skrze tuto obytnou galerii ukázali, že sofistikovaná architektura a dostupné bydlení se vzájemně vůbec nevylučují. Nicméně pro všechny zúčastněné se ukázal jako vzrušující úkol nejenom obytnou galerii ve tvaru sochy s nejvyššími standardy moderního bydlení a designem navrhnout, ale také ji i skutečně zrealizovat. Byty jsou standardně vybaveny parketovou podlahou a nejmodernější digitální sítí. Výtah přiveze obyvatele domu z podzemní garáže přímo do jejich bytu.

Sochařská stavební forma

Možnosti výběru materiálu, vhodného jak pro střešní krytinu, tak pro použití na fasádu, jsou poměrně omezené. Obzvlášť, pokud má být zaručen vizuálně přesvědčivý výsledek. Hliníkový maloformátový šindel však přesvědčí nejedním argumentem. Vzhledem k rozměrům (420 x 240 mm) a způsobu pokládky (v řadách, na vazbu) působí jakékoliv zlomy ve střešní ploše, při použití maloformátového šindele, homogenně a rovnoměrně v celém rozsahu. Stejná situace je u zakončení střešních ploch nebo při lemování a oplechování. Vysoká pevnost a tvárnost hliníkových prvků umožňuje jejich individuální přizpůsobení přímo na stavbě. Např. falcované šindele nebo šablony tak mohou být položeny ve více řadách na dvou střešních plochách s různými sklony bez nutnosti použití speciálního plechového úžlabí. Navíc je lze použít jako střešní i jako fasádní prvek. Stejně jako v Tuttlingenu. Vzniká tak krásný homogenní a funkční celek, který je doslova jako socha vytesaná do skály.

Více informací o realizaci
PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.
logo PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.

Vyrábí hliníkové střešní a fasádní systémy v mnoha barevných odstínech, včetně kompletního sortimentu příslušenství. PREFA je také výrobcem montážního systému k solárním a FVE panelům. Záruka 40 let na kvalitu materiálu a u povrchové úpravy P.10 rovněž ...

 
 
Reklama