Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový sněholam PREFA

Lehký, ale přitom velmi pevný hliníkový držák tyčového sněholamu PREFA se hodí nejenom na novostavby, ale lze ho instalovat i dodatečně na již položené střešní krytiny.

Mít dobře zabezpečenou střechu, to neznamená pouze vybrat vhodnou krytinu, ale také různé doplňky, bez kterých se v našich klimatických podmínkách neobejdeme. Právě končící zima pořádně prověřila střechu každého obydlí. Pokud množství sněhu poničilo samotnou krytinu nebo třeba zaparkované auto pod střechou, je třeba začít přemýšlet o instalaci vhodných sněhových zábran.

Lehký, ale přitom velmi pevný hliníkový držák tyčového sněholamu PREFA se hodí nejenom na novostavby, ale lze ho instalovat i dodatečně na již položené střešní krytiny. Profilované tyče z barevného, vysoce pevného legovaného hliníku se pak jednoduše vkládají do držáků a zajistí fixovacím posuvem. Odpadá tak jejich složité navlékání. V případě potřeby se dají jednotlivé tyče (dlouhé 3 metry) navzájem spojovat pomocí spojek. Dvoudílné držáky se upevňují na střešní plášť přes vnitřní závit a proti průniku atmosférických srážek jsou utěsněny tzv. O-kroužkem. Sněholamy se dodávají jako komplet buď v barvě přírodního hliníku, nebo ve všech standardních barvách pro maloformátové střešní systémy PREFA. Celková efektivní výška sněholamu je 205 mm.

střešní sněholam PREFA pevný hliníkový držák tyčového sněholamu PREFA
Sněholam PREFA
PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.
logo PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.

Vyrábí hliníkové střešní a fasádní systémy v mnoha barevných odstínech, včetně kompletního sortimentu příslušenství. PREFA je také výrobcem montážního systému k solárním a FVE panelům. Záruka 40 let na kvalitu materiálu a u povrchové úpravy P.10 rovněž ...

 
 
Reklama