Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Energetická stavebnice Insowool „DIFFU“

Společnost Insowool zavedla na trh v ČR jako první pojem takzvané difúzně otevřené konstrukce staveb, které má dnes certifikované v širokém spektru jednotlivých souvrství.

Společnost INSOWOOL se systematicky zaměřuje na problematiku využití přírodních materiálů pro konstrukce staveb tak, aby přispívaly ke zdravému prostředí v jejich interiérech, byly energeticky úsporné a přitom vytvářely příjemnou pohodu uvnitř objektu nejen v zimním, ale i v letním období.

Společnost Insowool zavedla na trh v ČR jako první pojem takzvané difúzně otevřené konstrukce staveb, které má dnes certifikované v širokém spektru jednotlivých souvrství. V zásadě jde o konstrukce obvodových a střešních plášťů, které neobsahují žádné parozábrany a podobné paronepropustné materiály (obálka budovy se chová jako pokožka, v jistém smyslu „dýchá“). Tím se významně zlepšují hygienické parametry prostředí interiérů, vlhkostní mikroklima uvnitř budovy je stabilní a konstrukce mají regenerační schopnost, tedy v případě vlhkostní havárie se dokážou samy vniklé vlhkosti zbavit. Tyto konstrukce jsou také odolné proti přehřívání a zamezují tak nepříjemným situacím, kdy se v letním období nedají vnitřní prostory zejména podkroví či bungalovů bez použití klimatizačních jednotek „uchladit“.

Výsledkem dlouhodobého vývoje konstrukcí je tzv. ENERGETICKÁ STAVEBNICE INSOWOOL „DIFFU“, což je souhrn řešení střešních plášťů, obvodových plášťů a jejich zateplení a konečně stropů posledních podlaží a stropů bungalovů, kdy si zákazník sám volí jak míru tepelně izolační schopnosti, tak i odolnost proti přehřívání pláště budovy.

insowool diffu difúzně otevřené konstrukce staveb parozábrana
 
 
Reklama