Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

První kalkulačka dotací 2013 právě dorazila

Připravili jsme pro vás první verzi kalkulačky úspor v rámci programu Nová zelená úsporám 2013, která Vám pomůže v úvodní orientaci a odhadne, zda a v jaké výši budete moci později čerpat dotaci.

Připravili jsme pro vás první verzi (neoficiální, předběžnou a pouze informativní) kalkulačky úspor v rámci programu Nová zelená úsporám 2013, která Vám pomůže v úvodní orientaci předpokládaných kroků zateplení rodinného domu a odhadne, zda a v jaké výši budete moci později čerpat dotaci. Po zadání několika málo údajů zjistíte předpokládanou míru tepelných úspor, výši vaší investice, výši možné dotace a tipy, co zvážit dál.

Jestliže se bavíme o tom, kudy z domů a objektů obecně utíká teplo, odborníci mluví o takzvané „obálce“. Je to vlastně podlaha, stěny, okna a dveře, strop a střecha. To vše „obaluje“ dům a má vliv na to kudy a v jakém množství teplo utíká.

Jak získat maximum dotací z programu Nová zelená úsporám!

Abychom dosáhli na dotaci ve výši 50%, nestačí již jen jedno opatření. Musíme několik opatření kombinovat.
Výměna oken ušetří pouhá 4%. Dalších 8% uspoříme, když zaizolujeme podlahu v přízemí. Zateplení fasády je účinnější. Dosáhneme úspory až 24 % energie. Je to však finančně náročné opatření, stojí statisíce. Překvapivě nejlépe vychází zateplení podlahy na půdě. Uspoříme tím cca 33% za otop a náklady většinou nepřesáhnou 50 tisíc korun.
Z toho musíme vyjít při úvaze o zateplení domu s podporou programu „Nová zelená úsporám“. Zateplení stropu systémem MAGMARELAX 2013 je tedy nejúčinnější a hlavně levné.

Co je systém MAGMARELAX 2013?

Systém MAGMARELAX 2013 obsahuje speciální protipožární izolaci, která odolává teplotě 2.000°C, ekologickou bílou izolaci s pojivy bez ropných produktů, patentovaný stropní systém pro možnost dalšího využití půdy, energetické poradenství se zárukou. Izolace stropu je doslova za hubičku. Je to rychlé a vysoce účinné. Ve stropě totiž nejsou okna ani dveře, nemusíte dělat omítky, na půdu vede jen jeden malý vstup často jen 40x60 cm. Strop často také tvoří velkou plochu domu, a tedy hodně tepla jím uteče. Foukaná izolace na magmarelaxové bázi má řadu dalších kvalitních vlastností. Odolává plísním i hlodavcům, nesléhá, je hypoalergenní a má více jak 10letou záruku.

A proto neváhejte a ještě dnes se o dotacích a zateplení stropu informujte na www.novazelenausporam.cz nebo www.magmarelax.cz a na bezplatné telefonní lince 800 100 533.

Systém MAGMARELAX 2013 protipožární izolace zateplení stropu

 
 
Reklama