Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Komfortní bydlení v Předměřicích nad Jizerou

Dvojice RD v Předměřicích je navržena v moderním stylu tak, aby svým obyvatelům poskytovala maximální komfort a užitné vlastnosti. Důraz je kladen na kvalitní materiály a jejich funkční i estetické spolupůsobení.

V jednoduchosti je síla

Tvar střech je jednoduchý a omezuje tak případné potíže při instalaci krytiny, ale také při jejím provozu a údržbě. Jestliže ráz budovy nevyžaduje složité tvary ve střešních rovinách, není třeba koncept komplikovat a vystavovat se rizikům složité střechy.

Skryté okapy pro čistou architekturu

Prosvětlení podkroví je vhodně řešeno střešními okny. Ve srovnání např. s vikýři poskytují okna více světla a jejich zástavba do střechy je rutinním úkonem. Při daném pojetí střechy by klasické žlabové systémy působily rušivě a proto je odvodnění řešeno skrytými žlaby, které přechází do svodů zapuštěných ve fasádě objektu.

V případě plechových krytin je alfou a omegou úspěšného díla odvětrání prostoru pod krytinou. V tomto případě bylo správně vyřešeno odvětraným hřebenem a přívodem vzduchu trasou pod žlabovými koryty. Za povšimnutí stojí také řešení antén a odtahu turbokotle, které nevyžaduje prostupy střešní krytinou.




Návrh rodinných domků v Předměřicích pochází z dílny ATELIERU KRUTON
Fotografie: Pavel Matoušek
Pevnost a tvárnost oceli s měkkým jádrem

Samotná střecha je tvořena aluzinkovou variantou falcované krytiny Lindab Seamline. Jde o osvědčené řešení na dvojitou stojatou drážku, která byla na přístavku s pultovou střechou doplněna o těsnění. Pozinkovaný plech Seamline je silný 0,6 mm, přesto umožňuje díky měkkému jádru bezproblémové zpracování a vyvrací mýtus, že ocel musí být vždy tvrdá. Modifikací oceli při její výrobě je možné ovlivnit její budoucí vlastnosti tak aby byly v souladu s našimi potřebami. V tomto případě je naším zájmem maximálně plastický plech s minimální pružností. Nespornou výhodou oceli je její malá roztažnost a houževnatost. Její objemové změny způsobené výkyvy teplot jsou ve srovnání s ostatními kovy minimální.

Povrch aluzink je přirozeným nástupcem pozinkovaných plechů. V tomto případě byl klasický zinek nahrazen směsí hliníku a zinku. Hliník, jako antikorozivní kov nám skvěle chrání ocelové jádro a poskytuje kýženou životnost výsledné krytině bez nutnosti následného natírání nebo jiné zvláštní údržby. Díky tomu je krytina pro majitele velmi nenáročná na čas i peníze, a to skutečně na celý život. V případě řádně namontovaných aluzinkových plechů můžeme hovořit až o 50ti leté životnosti. Výrobce na krytinu LindabSeamline poskytuje záruku 30 let, na výběr je celkem 16 odstínů. Výroba i sklady se nacházejí v Čechách a na Moravě.

Návrh rodinných domků v Předměřicích pochází z dílny ATELIERU KRUTON.


Lindab střešní krytiny
logo Lindab střešní krytiny

Lindab je mezinárodní skupina se sídlem ve Švédsku, která vyvíjí, vyrábí a prodává výrobky pro stavebnictví z ocelového plechu: lehké střešní krytiny, okapové systémy, bezpečnostní prvky střech, trapézové plechy, systémy pro opláštění budov a konstrukční ...

 
 
Reklama