Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Členění fasády s přiznanými spárami? Jak to řeší Sto?

Firma Sto nabízí systémové a jednoduché řešení pro provedení drážek imitujících spáry mezi deskovými fasádními obkladovými prvky. Řešení jednoduše použijete do kontaktních zateplovacích systémů StoTherm v kombinaci s prvky StoDeco Profil.

Problematika:

Výrazné navýšení ceny za 1 m2 fasády v případě, že architekti zvolí členění fasády pomocí deskových fasádních obkladových prvků. Toto členění s přiznanými spárami mezi jednotlivými prvky znamená, že fasádu je nutné řešit jako odvětrávanou. Desky se tedy montují na hliníkové profily, což ve svém důsledku výrazně stavbu prodražuje.

Jak to řeší Sto:

Firma Sto Vám nabízí systémové a jednoduché řešení pro provedení drážek imitujících spáry mezi deskovými fasádními obkladovými prvky. Toto řešení se dá jednoduše použít do kontaktních zateplovacích systémů StoTherm v kombinaci s prvky StoDeco Profil.

Výhody oproti řešení s provětrávanou fasádou:
  • výrazné snížení ceny fasádního systému, protože se jedná o kontaktní zateplovací systém
  • vzhled systému je totožný se vzhledem předsazené fasády
  • prvky StoDeco Profil se dají vyrobit na míru, tzn. je možná jakákoliv variabilita co se týká „šířky drážky“ tak i velikosti jednotlivých „polí“
  • klasifikace reakce na oheň u minerálního systému je A2-s1, d0
  • snadná montáž

Více informací naleznete v magazínu StoProfi Info - Tipy a trendy (nejen) pro partnery Sto

fasáda s přiznanými s párami, StoTherm v kombinaci s prvky StoDeco Profil
Systém StoTherm v kombinaci s prvky StoDeco Profil

Sto s.r.o.
logo Sto s.r.o.

Sto s.r.o. je součástí německého koncernu Sto, který je světovým lídrem v oblasti kontaktních zateplovacích systémů. Součástí sortimentu jsou i předsazené odvětrávané systémy, fasádní i interiérové omítky a barvy, lepicí a stěrkové tmely, designové úpravy ...

 
 
Reklama