Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Lepicí kotvy Baumit StarTrack Duplex pro zdvojování zateplovacích systémů

Lepicí kotvy vytvářejí síť pevných bodů na povrchu starého zateplení pevně spojenou s nosným podkladem. Problematika tepelných mostů a prokreslování hmoždinek na fasádě zcela odpadá, vysoce prodyšný systém Baumit open Premium navíc výrazně snižuje riziko kondenzace vlhkosti v původním i novém zateplení.

Lepicí kotvy Baumit StarTrack Duplex byly vyvinuty speciálně pro zdvojování zateplovacích systémů. Přes starý zateplovací systém jsou podobně jako hmoždinky ukotveny v nosném podkladu (zdivo, beton) a stejně jako u jiných lepicích kotev Baumit StarTrack se jejich hlavy opatří bezprostředně před montáží nového zateplovacího systému vysoce kvalitním lepidlem a následně se při respektování zásady „čersvé k čerstvému“ přilepí nové tepelněizolační desky s lepidlem ve formě obvodového rámečku a tří středových bodů.

Lepicí kotvy vytvářejí síť pevných bodů na povrchu starého zateplení pevně spojenou s nosným podkladem. Zušlechtěné cementové lepidlo zajišťuje přídržnost nového zateplovacího systému k těmto bodům a k povrchu starého zateplení. Problematika tepelných mostů a prokreslování hmoždinek na fasádě zcela odpadá. Vysoce prodyšný systém Baumit open Premium navíc výrazně snižuje riziko kondenzace vlhkosti v původním i novém zateplení.


Ukázka dodatečného zateplení - kotveno lepícími kotvami






1 soklový profil ETICS
2 lepicí a stěrková hmota Baumit StarContact
3 fasádní tepelně izolační desky Baumit EPS-F
4 lepicí kotva Baumit StarTrack
5 okapnička k soklovému profilu ETICS
6 sklotextilní síťovina Baumit StarTex
7 základní nátěr Baumit UniPrimer
8 tenkovrstvá probarvená omítka Baumit SilikonTop
9 původní zateplovací systém


Baumit, spol. s r.o.
logo Baumit, spol. s r.o.

Zateplení fasád, zateplovací systémy / omítkové systémy - strojní omítky, sádrové omítky a stěrky, sanační omítky, omítkový systém pro zdravé bydlení / probarvené fasádní omítky a barvy, kreativní omítky / lité podlahy a samonivelační stěrky / program pro ...

 
 
Reklama