Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Prověřená nehořlavost izolací ROCKWOOL

iPad a čokoláda, dva naprosto odlišné předměty, které mají jedno společné - jsou naprosto nevhodné pro styk s ohněm. Je možné je před ním chránit? Odpověď ano se skrývá v nehořlavé izolaci ROCKWOOL.

Náš běžný soukromý i pracovní život doprovází řada předmětů, kterým styk s ohněm v lepším případě nesvědčí, v horším znamená jejich úplnou deformaci, zničení a zkázu. Elektronika a sladká pokušení jsou toho typickým příkladem. Elektroniku používáme v prostředí domova i kanceláří, sladkosti si můžeme rovněž dopřát v soukromí i v práci.

Jak tyto předměty před ohněm a požárem chránit?

Řešení spočívá v nehořlavé izolaci ROCKWOOL. Izolační materiály z kamenné vlny odolávají teplotám vyšším než 1 000 °C, spadají do třídy reakce na oheň A1 a vytvářejí tak spolehlivou protipožární bariéru, která brání šíření plamene z vnějšího okolí i v interiéru. Chrání tak nejen samotnou stavbu, ale i veškeré její vybavení, zařízení a samozřejmě i samotné uživatele. Jejich nehořlavost je prověřena řadou testů a především referenčních objektů.

O této skutečnosti se můžete přesvědčit i díky dvěma videozáznamům, které jsou odpovědí na otázku: "HOŘÍ IZOLACE ROCKWOOL?" Součástí tohoto experimentu je již zmíněný iPad a čokoládová bonboniéra.

Izolační materiály z kamenné vlny Rockwool nehoří, protipožární bariéra A1

HOŘÍ IZOLACE ROCKWOOL? NEHOŘÍ!

Další videa na téma nehořlavosti izolačních materiálů z kamenné vlny ROCKWOOL naleznete na stránkách www.rockwool.cz v sekci Videa ROCKWOOL.
 
 
Reklama