Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Co s plastovými okapy v mrazu?

Kvalitní plastové okapy mají mnoho výhod a vydrží i mrazy, nicméně v současném počasí je dobré jim věnovat trochu pozornosti. Jaké jsou tedy jejich hlavní výhody a co je důležité v zimě zkontrolovat?


Kvalitní plastové okapy dobře odolávají mrazům a nejsou náchylné k namrzání. Zejména v tomto zimním období ocení majitelé nemovitostí výhodu výborných odtokových parametrů díky dokonale hladkému povrchu. Svodové trubky jsou bezešvé a nemají tendenci namrzat, odolávají tedy lépe, než plechové.

Nicméně i když máte na střeše kvalitní plastové okapy, vyplatí se občasná kontrola. Nejdůležitější prevencí je zajištění odtoku vody z okapového svodu. Někdy se stane, že zamrzne lapač střešních splavenin mezi okapovým svodem a kanalizačním potrubím, voda pak vystoupá svodovou trubkou a může napáchat velké škody. Dohlédněte také, aby okapy nebyly příliš zatíženy obrovskou vrstvou sněhu, ideální je instalace sněhových zábran na střechu. Když už opravdu hrozí, že se Vám sníh do žlabů sesune, raději ho ze střechy odstraňte. Velkou výhodou plastových okapů je, že jsou řešeny stavebnicovým systémem a na zimu je tak můžete snadno rozebrat a odstranit ze střechy úplně. To bývá zvykem zejména v horských oblastech.


Aliaxis Česká republika s.r.o.
logo Aliaxis Česká republika s.r.o.

Aliaxis Česká republika je dodavatel plastových materiálů pro přepravu médií a energií a také pro hospodaření s dešťovou vodou a odvodnění budov. Od 1. 3. 2022 došlo také k přejmenování společnosti Nicoll Česká republika s.r.o. a nyní již vystupuje na trhu ...

 
 
Reklama