Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zajímavý a odborný doprovodný program na výstavě Střechy Praha

Zvýrazněným tématem pro ročník 2012 jsou „Stavební úpravy střech“. Kvalitní program ve spolupráci s Českou fotovoltaickou asociací, CEMC nebo fakultou stavební a fakultou elektrotechniky ČVUT doprovodí Solar Praha.

Čtrnáctý ročník odborného veletrhu Střechy Praha a osmý ročník specializované výstavy Solar Praha se pomalu blíží a již nyní začíná být jasno v tom, co zajímavého nový ročník těchto prestižních akcí přinese.

Zvýrazněným tématem pro nadcházející ročník jsou „Stavební úpravy střech“. Neznamená to ovšem, že se bude jednat o jediné téma celého doprovodného programu.

Přednáškový blok „šikmé střechy“ zahrne opravy šikmých střech v kontextu nové ČSN 73 1901 a návrhu ČSN 73 0607, zásady použití hydroizolací, tepelných izolací a parozábran při opravách šikmých střech nebo problematiku tepelně vlhkostního klimatu obytných podkroví. V bloku „ploché střechy“ návštěvníci uslyší např. přednášku o prevenci chyb a poruch při opravách střech panelových domů, odvodnění a odvětrání při stavebních úpravách plochých střech. Blok „halové stavby“ se bude zabývat stavem střech halových staveb z pohledu soudního znalce, ale i opláštěním halových staveb z pohledu výrobce i projektanta.

Kvalitní program je připraven i k výstavě Solar Praha ve spolupráci s Českou fotovoltaickou asociací, CEMC nebo fakultou stavební a fakultou elektrotechniky ČVUT.


Dále přímo na výstavní ploše v předváděcím centru se budou prezentovat firmy z oblasti kovových střech a klempířského řemesla a budou zde vyhlášeny výsledky soutěže Metalstar o nejlepší kovovou střechu a její detail realizovanou v roce 2011.

Pro laickou veřejnost je hlavní blok přednášek přichystán na sobotu 11. 2. 2012.
Kromě témat užitečných pro všechny, kteří se kupříkladu chystají na rekonstrukci střechy (zásady při výběru realizační firmy atp.), bude jistě velmi zajímavá i prezentace střechařského řemesla zacílená na rodiče žáků ZŠ. Toto téma připravili organizátoři ve spolupráci s panem Vrňatou – cechmistrem Cechu klempířů, pokrývačů a tesařů ČR.

Jak vidno z krátkého výčtu témat a doprovodných akcí, je skutečně nač se těšit a Střechy Praha 2012 patří k akcím, které byste si neměli nechat ujít.


 
 
Reklama