Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

PREFA: maskování budovy s netradičním designem

Překvapivým výtvarným návrhem se chlubí fasádní a střešní prvky kaiserslauternského zařízení na úpravu tlaku vody. Na realizaci byly použity barevné hliníkové pásy PREFA FALZONAL.

Kaiserslautern je znám jako výrobní závod automobilky Opel a také jako největší vojenská základna Spojených států amerických mimo jejich území. Nezaměnitelný vzhled vodárenského zařízení proto odkazuje na armádní maskování a také na maskování prototypů vozů Opel, které okolo budovy vyrážejí na testovací jízdy. Designový a kreativní koncept „maskování“ pochází z dílny kanceláře architektů Molter-Linnemann. Hlavní myšlenka byla pomocí maskovacího zebra-vzoru vnější plášť budovy ozvláštnit. Podobný maskovací princip byl používán pro maskování lodí během 1. světové války.

Preciznost v každém detailu
Budova byla postavena z betonu s dřevěnou nosnou konstrukcí, na kterou byly namontovány bílé, šedé a antracitové PREFA FALZONAL pásy podle přesného vzoru. Klempířská firma Wildner z Westhofenu zde provedla bezchybnou práci. Každý pás musela pokládat s milimetrovou přesností. Výsledek je fascinující: působivý zebra-vzor, který splňuje všechny požadavky efektů na dokonalé maskování.

FALZONAL – univerzální kvalita pro kreativní design
FALZONAL je barvený hliníkový polovýrobek ve falcovací kvalitě ve tvaru pásu. Legování, pevnost i systém nátěru jsou speciálně navrženy pro všechny aplikace s technikou falcovaného skládání. Vodě nepropustné, větrané dvouplášťové i nevětrané jednoplášťové střešní a stěnové konstrukce lze realizovat jako komplexní architektonické celky. FALZONAL je k dostání v různých povrchových úpravách: od univerzálních barev přes odstíny mědi, zinku, metalízy a titanu.


Hliníkové produkty PREFA GmbH si za posledních 60 let udělaly jméno v celé Evropě, díky svému rozvoji, produkci a prodeji střech a fasádních systémů z hliníku. PREFA je v současnosti úspěšně zastoupena na trhu v 16 evropských zemích, sídlo firmy je v Marktl/Lilienfeld (Dolní Rakousko). Skupina PREFA zaměstnává 330 pracovníků. PREFA je část skupiny podniků průmyslového celku Dr. Cornelius Grupp, který po celém světě zaměstnává více než 5000 zaměstnanců na více než 30 místech.


PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.
logo PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.

Vyrábí hliníkové střešní a fasádní systémy v mnoha barevných odstínech, včetně kompletního sortimentu příslušenství. PREFA je také výrobcem montážního systému k solárním a FVE panelům. Záruka 40 let na kvalitu materiálu a u povrchové úpravy P.10 rovněž ...

 
 
Reklama