Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Konečně mohou i majitelé domů typu "Okál" zateplit strop!

Nové řešení Stropního systému MAGMARELAX® zateplí podlahu půdy domu Okál bez tepelných mostů a zároveň zachová dobré proudění vzduchu. Tím se zamezí srážení vlhkosti, tvorbě plísní a vzniku hniloby.

Stropní systém MAGMARELAX®
Rychlé a kvalitní zateplení půdy s novou podlahou

IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o. nabízí nový dlouho očekávaný produkt - zateplení stropu rodinného domu typu Okál. To bylo donedávna složitým „oříškem“. Okál je totiž montovaný dům, použité stavební technologie jsou poplatné době výstavby. Dům proto vykazuje značné nedostatky v konstrukci i materiálu, ze kterého je vyroben.

Stropem domu uniká bez užitku až třetina tepla, přesně podle fyzikálních zákonů. Teplý vzduch stoupá vzhůru a uniká skulinkami ve stropě. Nejúčinnějším způsobem, jak tomuto jevu zabránit, je zateplení stropu, tedy vlastně podlahy na půdě, foukanou minerální izolací.

Majitelé Okálů mají velké problémy s únikem tepla a tudíž i s vysokými náklady na topení. Zároveň mají velmi špatné zkušenosti s různými způsoby zateplení půdy pomocí rohoží z minerální vlny nebo jinými technologiemi. Nevhodně navržené a realizované zateplení má téměř vždy za následek srážení vlhkosti a následně vznik plísní. Ani firma IP IZOLACE POLNÁ, s. r. o. se dosud do zateplení stropů Okálů foukanou minerální izolací nepouštěla, protože nemohla zaručit udržení vysoké kvality izolace na velmi dlouhou dobu.

Nyní se podařilo tento složitý technologický problém vyřešit. Odborníci společnosti IP IZOLACE POLNÁ, s. r. o. našli způsob, jak strop Okálu tepelně izolovat a přitom zajistit přirozenou ventilaci. Nové řešení Stropního systému MAGMARELAX® zateplí podlahu půdy domu Okál bez tepelných mostů a zároveň zachová dobré proudění vzduchu. Tím se zamezí srážení vlhkosti, tvorbě plísní a vzniku hniloby.

Podstatou nového technického řešení je zateplení foukáním do dutiny v podlaze půdy, která je u domů Okál k dispozici v kombinaci se zafoukáním minerální izolace do nově vytvořené podlahy z OSB desek. Aby systém bezvadně fungoval, bylo nutno dokonale vyřešit mnohé technické detaily MAGMARELAX®. Byly vyvinuty například zcela nové typy odvětrávacích mřížek, lišt a specielních průduchů.

Nové řešení není nijak finančně ani časově náročné. Pouze je nutno vyklidit půdu, protože zde proběhne montáž nové podlahy. I s izolací je za této podmínky na svém místě za jediný den.

V současné době firma IP IZOLACE POLNÁ, s. r. o. vyřizuje velké množství poptávek na opravu nekvalitně zateplených Okálů. Odborníci varují před nevhodnou izolací pomocí rohoží foukané izolace a jiných technologií. Upozorňují na nutnost dokonale vyřešit konstrukční detaily, které zajistí dobré proudění vzduchu. Proto jednoznačně doporučují systém MAGMARELAX®. Technici společnosti IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o. vycházejí majitelům Okálů vstříc a poskytují odbornou konzultaci u objektu po celé ČR zcela zdarma.


 
 
Reklama