Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nemocniční pavilony v Jihlavě a Pelhřimově se dočkají zateplení

Interní pavilon v jihlavské nemocnici a pavilon ambulantních služeb v pelhřimovské nemocnici budou do konce letošního listopadu zatepleny. Celkové náklady vyjdou na 55 milionů korun, přičemž většinu uhradí kraj Vysočina a deseti miliony korun přispějí evropské dotace. Vložená investice by měla přinést až padesátiprocentní úspory energií. Informoval o tom mluvčí kraje Jan Nechvátal.

"Současně se zateplováním zkoušíme a ověřujeme on-line monitoring spotřeby energie," uvedl náměstek hejtmana Libor Joukl. Po vyhodnocení a analýze efektivity monitorovacího zařízení se podle něj rozhodne, zda se monitorovací systém rozšíří i do dalších krajských zařízení.

Kraj tak pokračuje v zateplování veřejných budov ve svém majetku. Loni se dočkala rekonstrukce vnějšího pláště budovy Střední průmyslová škola v Třebíči včetně domova mládeže. Investici přesahující 64 milionů korun pokryly z větší části evropské fondy, Vysočina se spolupodílela 14 miliony korun. V roce 2012 budou zatepleny zbylé budovy školy v hodnotě deseti milionů korun.

Na příští rok se pak připravuje zateplení gynekologicko-porodnického pavilonu v jihlavské nemocnici a pavilonu třebíčské porodnice. V úsporách energií chce kraj Vysočina pokračovat i v roce 2013, kdy plánuje zateplit přístavbu gymnázia v Havlíčkově Brodě společně s objektem v Kyjovské ulici a pracoviště Obchodní akademie a Hotelové školy v Havlíčkově Brodě.

 
 
Reklama