Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Inovované lepidlo Ceresit CT 84 Express na fasádní polystyrén

CT 84 Express zajišťuje vyšší výtěžnost, lepivou sílu, rychlost a možnost zpracování při nízkých teplotách. Větší balení PU lepidla 850 ml si zachovává původní přednosti a umožňuje rychlost realizace.

Polyuretanové lepidlo Ceresit CT 84 se poprvé objevilo na přelomu let 2007 a 2008 a hned od počátku si tato rychlá a maximálně komfortní varianta, která při lepení polystyrenových desek v exteriéru nahrazuje tradiční „pomalé“ cementové lepicí malty, získala u realizačních firem stálé místo. V letošním roce přichází toto lepidlo na trh ve větším, 850ml balení, zajišťuje vyšší výtěžnost, lepivou sílu, rychlost a možnost zpracování při nízkých teplotách.

Větší balení PU lepidla si i nadále zachovává původní přednosti, zejména rychlost realizace – již po cca dvou hodinách od nalepení polystyrenových izolačních desek je možno přistoupit k jejich přebroušení, montáži hmoždinek a následnému přestěrkování armovací sítě. Při použití lepidla CT 84 a systému Ceresit Ceretherm Express lze zateplovací práce zkrátit až o pět dní. Lepidlo má o 15 % větší lepivou sílu (ve srovnání s tradičními cementovými), potěší i vysoká výtěžnost – až 10 m2 z jednoho 850ml balení, což oproti cementovým představuje nárůst o 100 %. Lepidlo je zpracovatelné od 0 °C, a i při vysoké vlhkosti je tak vhodné pro práce prováděné při nízké teplotě, kdy se doba schnutí lepidel cementových výrazně prodlužuje. Pro zateplovací systémy (ETICS) je tento inovovaný produkt ideální – 1 m2 polystyrenových desek je lepen pouze 100 g lepidla CT 84, namísto 5 kg obvyklými pro cementová lepidla. Polyuretanové lepidlo Ceresit CT 84 je určeno pro lepení desek EPS a XPS k podkladům, jako jsou keramické cihly, beton, dřevo, OSB desky, stavební ocel, betonové tvárnice, sklo, bitumen a suché zdivo, za normálních nebo nižších teplot. Uplatnění najde i při lepení venkovních okenních parapetů (po odmaštění povrchu) a při vyplňování spár mezi sesazenými deskami během lepení tepelné izolace EPS.

Práce s lepidlem
Práce s lepidlem je jednoduchá. Při jeho nanášení držte aplikační pistoli tak, aby nádoba byla otočena dnem vzhůru, a zachovávejte takový odstup od desky, který umožní rovnoměrné nanesení lepidla. Před aplikací nezapomeňte dózu řádně protřepat. CT 84 Express nanášejte po obvodu desky se zachováním odstupu cca 2 cm od její hrany a jedním pruhem přes střed, rovnoběžně s delší stranou desky. V případě lepení izolačních panelů soklových částí systému nanášejte CT 84 v pěti svislých pruzích rovnoběžně s kratší stranou desky se zachováním odstupu 2 cm od její hrany. Desku pak přiložte ke stěně a lehce dotlačte pomocí dlouhé latě. Rovinatost povrchu lepených desek je možno korigovat do 20 minut od jejich nalepení pomocí dlouhé latě. Pamatujte také, že vysoká vzdušná vlhkost může lepicí schopnost produktu urychlit.

 
 
Reklama