Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Inovativní fasádní systém Rheinzink SP-line

SP-Line je nový systém základních panelů a ukončovacích profilů. Celý systém se dá integrovat bez viditelných kotvicích prvků. Jednoduchá a rychlá montáž jsou hlavní výhody, které systém SP-Line nabízí.

INOVATIVNÍ FASÁDNÍ SYSTÉM RHEINZINK SP-LINE
Spojení kvality materiálu s kvalitním řemeslem SP-Line je nový kompletní systém základních panelů a prefabrikovaných ukončovacích profilů v obchodním sortimentu fasádních produktů firmy RHEINZINK. Jeho univerzální provedení najde uplatnění pro širokou oblast použití. Výhodou celého systému je stoprocentní návaznost na již známé kvalitní estetické RHEINZINK fasády, které lze nyní realizovat v ekonomicky výhodnějším segmentu výrobků. SP-Line doplňuje osvědčené RHEINZINK-fasádní systémy a je vhodnou a kvalitní alternativou ke dřevu, kameni a dalším stavebním hmotám. Navíc Vám SP-Line nabízí také možnost kvalitního a efektního opláštění menších stavebních prvků, jako jsou štíty, komíny nebo střešní podhledy.

SP-Line je velmi variabilní systém s možností kladení ve vodorovném, svislém i diagonálním směru. Díky široké nabídce doplňkových profilů lze všechny směry kombinovat na jedné ploše. Celý systém se dá integrovat do pláště budovy bez viditelných spojovacích hran a bez viditelnosti kotvicích prvků. SP-Line můžeme použít jako opláštění celé budovy, ale jeho moderní design se zakomponovanou typickou estetikou materiálu RHEINZINK vynikne i jako částečné opláštění nebo jako optický doplněk stavební konstrukce. Jednoduchá a rychlá montáž podtrhuje výčet všech výhod, které systém SP-Line nabízí.

Systém SP-Line lze také charakterizovat jako výrazovou kombinaci horizontálního panelu se stínovou spárou a klasickým trapézovým profilem. Charakterizují ho 140 mm vysoké vlny se stínovou spárou rozměrů 18 mm bez přiznaného, viditelného kotvení, což není u klasických trapézových profilů obvyklé. Jednotlivé panely mají krycí šířku 350 mm a jsou mezi sebou spojeny speciálním zámkem, který má deště - těsné zařazení. To znamená, že ani při hnaném dešti nedochází k zatékání do obvodového plástu přes spoje obkladu.Systém umožňuje také kreativní ztvárnění, členění fasádních ploch cestou různého umístění spojů jednotlivých panelů. Zrcadlová pokládka s posunem spoje o 1/2 délky panelu, nebo posunem spoje o 1/3. Použitelné je také "divoké" umístění spojů, tj. bez žádného předem stanoveného rytmu nebo geometrického opakování umístění spojů. Členění jednotlivých ploch na fasádě je možné za použití viditelných dělicích profilů, ale také použitím stykových plechů stejné geometrie profilu jako obkladový panel, kterým je možno vytvářet efekt panelu nekonečné délky.

Moderní architektura stále hledá nové výrazové prostředky pro neobvyklá řešení a RHEINZINK přišel s novým výrobkem SP-Line, který má všechny předpoklady pro splnění všech požadavků. Celý systém SP-Line je navíc založen na kvalitě značkového titanzinku RHEINZINK, která investorům zaručuje řešení s dlouhou životností při zachování stálého barevného výrazu. Velkou předností je podpora celkové udržitelnosti staveb, protože všechny výrobky jsou založeny na své bezúdržbovostí a není tedy do budoucna nutné počítat s dalšími náklady. Fasádní systém SP-Line, vyrobený ze značkového titanzinku RHEINZINK splňuje vysoké ekologické standardy podle ISO 14025, a to především nízkou emisní zátěží při samotné výrobě. Samotný materiál je ekologicky nezávadný, přátelský k životnímu prostředí. „VAŠE FASÁDA POD NAŠÍ KONTROLOU“, tak bychom mohli charakterizovat technický servis, který Vám k systému SP-Line můžeme nabídnout. Navrhneme řešení, připravíme rozpočet, doporučíme realizační firmu z klubu RHEINZINK - Kvalitního klempířství, zajistíme kontrolu na stavbě a případně poskytneme pomoc RHEINZINK školicího klempíře.
RHEINZINK ČR, s.r.o.
logo RHEINZINK ČR, s.r.o.

RHEINZINK je výrobce značkového titanzinku pro střechy, fasády a odvodňovací systémy. Přírodní titanzinek RHEINZINK vyniká kvalitou a bezúdržbovostí, nemusí se natírat. K dalším přednostem materiálu patří dlouhá životnost, ohleduplnost k životnímu ...

 
 
Reklama