Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Minimalizace dopadů výrobní činnosti na životní prostředí

Knauf Insulation využívá ve výrobě více než 80% recyklovaného skla. Díky výrobním inovacím se poměr recyklovaných a primárních surovin ve výrobě minerální izolace výrazně zvýšil ve prospěch životního prostředí.

Společnost Knauf Insulation, přední výrobce minerální izolace, se před řadou let vydal cestou obnovitelného rozvoje a systematicky pracuje na minimalizaci dopadů své činnosti na životní prostředí. Mezi tyto kroky se řadí i zvyšování podílu recyklovaných surovin ve výrobě skelné minerální izolace. Ještě před pěti lety se například recyklované sklo využívalo pouze z 20 %, zbytek tvořily primární suroviny. Dnes je tomu právě naopak – recyklované sklo figuruje ve výrobě z více než 80 %.

K uskutečnění vize jednoho z nejpokrokovějších výrobců izolací pomohl i vhodný dodavatel střepů. Přestože se české domácnosti v recyklaci obalových odpadů řadí mezi pětku nejlepších v Evropě a skla ročně vytřídí kolem 65 %, často například míchají sklo s keramikou. Ačkoli tedy lze sklo jako jediný obalový materiál stoprocentně zrecyklovat, pro výrobu minerální izolace se hodí jen kvalitní použité obaly. Proto musel výrobce přistoupit k jejich druhotnému třídění.

Díky dlouhodobému výzkumu a technologickým úpravám výroby mohla společnost Knauf Insulation upustit od materiálů na bázi ropy a mohla zvolit přírodní pojiva, která již neobsahují formaldehydovou pryskyřici. Tento typ minerální izolace proto mimo jiné ocení také zákazníci, jimž není lhostejné okolní životní prostředí.

Nová forma výroby přináší i nové výzvy. Díky silné podpoře udržitelného rozvoje nabízí Knauf Insulation i přes vyšší náklady ekologickou minerální izolaci za stejnou cenu jako tu původní. Tento přístup je přímo revoluční, neboť je obvyklé si za ekologické produkty připlácet. Díky filozofii společnosti si nyní zákazník může vybrat variantu zateplení svého domu, která má při zachování nejvyšší kvality minimální dopady na jeho peněženku i životní prostředí.

Fotografie ke stažení naleznete zde

*****
O Knauf Insulation

Společnost Knauf Insulation je nejrychleji rostoucím dodavatelem izolací se širokou škálou výrobků splňujících požadavky na energetickou účinnost, tepelnou, zvukovou a požární odolnost nových i rekonstruovaných domů. Sortiment zahrnuje minerální vlnu ze skleněných a kamenných vláken, XPS, EPS a dřevocementové desky Heraklith. Knauf insulation je součástí skupiny Knauf a působí ve více než 50 zemích světa, kde zaměstnává přes 5 000 lidí.

V současné době se společnost pyšní novým unikátním produktem, přírodní minerální izolací vyrobenou za použití technologie ECOSE® Technology, která neobsahuje formaldehyd, fenoly, akryláty a přidaná barviva. Kvalitu izolací s technologií ECOSE® Technology potvrzují také mnohá ocenění jako je respektovaná Inovace roku 2009, cena Izolace roku 2009 na mezinárodní konferenci Global Insulation 2009 v Praze a dále bronzová medaile v soutěži Stavební výrobek a technologie roku 2009. Z nizozemského Rotterdamu si odvezla cenu Dubo Award 2009 za přínos k ochraně životního prostředí. Dále pak zlatá medaile IBF 2010 na úrovni České republiky a mezinárodně prestižní zlatý certifikát Eurofins Gold za kvalitu vnitřního ovzduší. Knauf Insulation, výrobce minerálních izolací, se stal vůbec prvním držitelem tohoto ocenění na světě.

více na: www.knaufinsulation.cz, www.caschranitenergii.cz, www.ecose-technology.com, www.knaufinsulation.com.
KNAUF INSULATION, spol. s r.o.
logo KNAUF INSULATION, spol. s r.o.

KNAUF INSULATION, spol. s r.o. dodává klientům izolace ze skelné a kamenné vlny. Nabízí široké spektrum produktů pro bytové a nebytové budovy a zaměřuje se na komplexní řešení ve snižování energetické náročnosti. Staví na 30 letech zkušeností a patří ...

 
 
Reklama