Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Strukturní dělicí rohož a strukturní dělicí vrstva Rheinzink

Koncem minulého roku přinesla firma RHEINZINK jako novinku v sortimentu pro své střešní systémy svou vlastní strukturní dělicí rohož AIR-Z a strukturní dělicí vrstvu VAPOZINC.

VAPOZINC je strukturní dělicí rohož s difúzně otevřenou, kontaktní folií na spodní straně a samolepicí páskou v místě spoje. Kladena může být jak na dřevěné bednění, tak i na velkoplošné podkladní konstrukce bez schopnosti absorpce. Paropropustná folie minimalizuje pronikání vlhkosti do konstrukce během výstavby a zároveň umožňuje díky své struktuře vysychání střešní skladby. Díky vrstvě VAPOZINC může konstrukce dýchat, zadržování vlhkosti v konstrukci je spolehlivě bráněno a střešní materiály jsou chráněny před korozí.

Systémová záruka 5 let
Při použití produktů AIR-Z a VAPOZINC v kombinaci se střešní krytinou RHEINZINK Vám nabízíme možnost získat rozšířenou 5- ti letou systémovou záruku. Tato záruka zahrnuje jak produktové vlastnosti našich rohoží ve vztahu k teplotní odolnosti a dlouhodobé tvarové stálosti při obvyklé zátěži RHEINZINK krytin, tak i 6- ti měsíční odolnost proti UV záření během výstavby. AIR-Z a VAPOZINC obdržíte u Vašeho obchodníka s materiály RHEINZINK.

Spolehlivá ochrana od jednoho výrobce
Rozhodnutí pro realizaci střechy z materiálu RHEINZINK je vždy také rozhodnutím pro kvalitu. Perfektně sladěná skladba ze strukturní dělicí rohože AIR-Z nebo strukturní dělicí vrstvy VAPOZINC a krytiny RHEINZINK Vám poskytne spolehlivou ochranu.

Zkušenosti díky vynálezu
Firma RHEINZINK je považována za vynálezce strukturní dělicí rohože. Při hledání dlouhodobého a spolehlivého řešení, které by bezpečně chránilo spodní konstrukci střech pokrytých materiálem RHEINZINK před zadržovanou vlhkostí a zároveň potlačovalo hluk způsobovaný deštěm, vyvinuli naši inženýři před více než šestnácti lety strukturní dělicí rohož. Od té doby byly úspěšně položeny miliony čtverečných metrů, které zajištují optimální vyrovnání vlhkosti ve střešní skladbě. S výrobky AIR-Z a VAPOZINC vám nyní nabízíme dva produkty od jednoho výrobce optimálně sladěné s našimi střešními systémy.

AIR-Z
AIR-Z se klade na velkoplošné dělicí vrstvy (např. z bitumenových pásů) se spodní konstrukcí tvořenou dřevěným bedněním nebo materiály na bázi dřeva (např. OSB desky). Hlavní uplatnění nachází u plechových střech se sklonem mezi 3°-15°, nebo také u větraných střešních krytin se spodní konstrukcí z velkoplošných desek na bázi dřeva. AIR-Z vyrovnává odchylky rovinnosti spodní konstrukce do 2 mm a zlepšuje kluznost dlouhých krytinových pásů. Další pozitivní vlastností oproti např. jednoduchým bitumenovým pásům s vložkou ze sklorohože je zlepšení deštěm podmíněného prostupu hluku až o 9 dB.

www.rheinzink.cz
RHEINZINK ČR, s.r.o.
logo RHEINZINK ČR, s.r.o.

RHEINZINK je výrobce značkového titanzinku pro střechy, fasády a odvodňovací systémy. Přírodní titanzinek RHEINZINK vyniká kvalitou a bezúdržbovostí, nemusí se natírat. K dalším přednostem materiálu patří dlouhá životnost, ohleduplnost k životnímu ...

 
 
Reklama