Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Střecha vhodná nejenom do extrémního zimního počasí

Nejenom staré a méně odolné střešní konstrukce jsou v zimě vystavovány extrémním podmínkám. Hliníková střecha Prefa zatěžuje střechu jen minimálně, je bezúdržbová, nerezne, neodlupuje se a ani nepraská.

Nejenom staré a méně odolné střešní konstrukce jsou v zimním období vystavovány extrémním podmínkám. Těžký mokrý sníh nebo led mohou zatěžovat střechu více, než je žádoucí. Věděli jste, že ve vyšších nadmořských výškách může toto zatížení činit společně s váhou samotné střešní krytiny i přes 700 kg/m2?

Každý ušetřený kilogram, zatěžující krovy je pak ceněn doslova zlatem. Mezi nejodolnější a současně nejlehčí střešní krytiny patří hliníkové tašky a šindele. Hliníková střecha Prefa váží pouhých 2,3–2,6 kg/m2 (oproti běžným 35–50 kg/m2 u betonových nebo pálených krytin), čímž zatěžuje střechu jen opravdu minimálně. Navíc je bezúdržbová, nerezne, neodlupuje se a ani nepraská. To přináší dlouhou životnost a úsporu provozních nákladů na údržbu. Dalšími přednostmi střechy Prefa jsou odolnost proti větru až do rychlosti 235 km/hod., stálobarevnost a také nadprůměrná záruka 40 let.


PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.
logo PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.

Vyrábí hliníkové střešní a fasádní systémy v mnoha barevných odstínech, včetně kompletního sortimentu příslušenství. PREFA je také výrobcem montážního systému k solárním a FVE panelům. Záruka 40 let na kvalitu materiálu a u povrchové úpravy P.10 rovněž ...

 
 
Reklama