Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fakulta architektury s fasádou PREFA oceněna v rámci Grand Prix Architektů

Významné ocenění v kategorii novostavby letos získala nová budova Fakulty architektury v Praze Dejvicích v rámci Grand Prix Architektů - Národní ceny za architekturu. Na opláštění tří poslucháren ve tvaru krychlí byl použit falcovaný šindel PREFA v hladké povrchové úpravě ve třech barvách (oranžová, fialová a červená) vyrobených na zakázku.

Otevřené soutěžní přehlídky architektonických prací pořádané Obcí architektů - Grand Prix Architektů - se letos zúčastnilo na 74 projektů. Všechny přihlášené práce posuzuje nezávislá mezinárodní porota, která zasedá každý rok v jiném složení. V letošním roce předsedal porotě architekt Thomas E. Bitnar z USA. Mezi nejvýznamnější kategorie GPA patří vedle novostaveb také rekonstrukce, rodinný dům, urbanismus a další.

Oceněnou autorkou projektu nové budovy Fakulty architektury v Praze Dejvicích je jedna z nejvýznamnějších českých architektek Prof. Ing. akad. arch. Alena Šrámková a její kolektiv. Použití falcovaných šindelů PREFA na takto významné stavbě je zajímavým důkazem toho, že i z materiálu sloužícího především k pokládce na střechy, lze realizovat velmi zajímavou fasádu včetně elegantního a esteticky vyhovujícího řešení všech detailů.

Na vyhlášení cen GPA navazuje výstava všech zúčastněných a oceněných prací, která odstartuje v Praze a poté se přesune i do dalších významných českých měst - Karlovy Vary, Plzeň a Soběslav. Tímto způsobem budou všechny zajímavé stavby představeny široké veřejnosti.


Nová budova Fakulty architektury v Praze-Dejvicích
 
Prof.A. Šrámková s kolektivem a předsedou poroty


PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.
logo PREFA Aluminiumprodukte s.r.o.

Vyrábí hliníkové střešní a fasádní systémy v mnoha barevných odstínech, včetně kompletního sortimentu příslušenství. PREFA je také výrobcem montážního systému k solárním a FVE panelům. Záruka 40 let na kvalitu materiálu a u povrchové úpravy P.10 rovněž ...