Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

1. máj – čas na den otevřených dveří v moderní dřevostavbě nedaleko Mníšku pod Brdy

Nabízíme prvomájovou inspiraci – moderní dřevostavbu z dílny 3AE, ve které právě probíhají finální interiérové práce před předáním klíčů majiteli, si můžete přijít prohlédnout na vlastní oči ve středu 1. května 2013 mezi 9–17 hod v Nové Vsi pod Pleší.

Na vaše dotazy bude připraven odpovídat realizační tým 3AE a zástupce systému NOVATOP. Pokud se chystáte stavět, máte jedinečnou příležitost získat informace z první ruky.

V případě zájmu a jakýchkoliv dotazů kontaktujte pořadatele: společnost 3AE, team@3ae.cz, tel.: 774 221 682.

Návštěvu domu si můžete zpestřit výletem do blízkého okolí

V blízkém okolí se vám nabízí také návštěva zámku Mníšek pod Brdy (5 km) nebo zámku Dobříš (16 km) nebo Karlštejnu (23 km). Turistům lze doporučit i okolí Štěchovické přehrady.

Koncepce domu

Dům je postaven na pozemku v blízkosti lesa a návrh domu citlivě reaguje na okolní krajinu. Je umístěn při severozápadní hranici pozemku a otevřen směrem k jihozápadu do zahrady, čímž dodává vnitřnímu prostoru patřičnou intimitu a umožňuje v zimních měsících využití nemalých tepelných zisků ze slunečního záření. V letních měsících jsou tyto zisky eliminovány venkovními žaluziemi.

Dům je dvoupodlažní. V prvním nadzemním podlaží se nachází při východní straně vstup, technické zázemí se šatnou a vstupní hala. Zbytek podlaží tvoří prostor obývacího pokoje, jídelna s kuchyní, dílna a pokoj pro hosty. Prostor obývacího pokoje, jídelny a pokoje pro hosty je propojen se zahradou. V obývacím pokoji je schodiště vedoucí do druhého nadzemního podlaží. Tam se nachází ložnice, dva pokoje, šatna a dvě koupelny s WC.

V celém domě je ve velké míře ponechána pohledová kvalita panelů NOVATOP, které tvoří masivní konstrukci domu, a která navozuje pohodu a harmonii. Exteriérové materiály byly zvoleny tak, aby stavba harmonicky zapadla do okolní přírody. Je zde kombinována stěrková fasáda s plechovým obkladem. Střecha je navržena sedlová se skládanou střešní krytinou a sklonem 40°.

Důležitou součástí moderních domů je i technologie. Teplo domova zajišťuje podlahové vytápění v kombinaci s teplovzdušným vytápěním a rekuperací. Srdcem domu jsou akumulační nádrže napájené tepelným čerpadlem vzduch – voda s možností připojení solárních panelů. Ty budou osazeny v budoucnu, v domě je prozatím zhotovena pouze příprava na jejich osazení.

Technické parametry stavby

RD Nová Ves pod Pleší řez
RD Nová Ves pod Pleší řez
RD Nová Ves pod Pleší půdorys 1. NP
RD Nová Ves pod Pleší půdorys 1. NP

RD Nová Ves pod Pleší pohledy
RD Nová Ves pod Pleší pohledy
RD Nová Ves pod Pleší půdorys 2. NP
RD Nová Ves pod Pleší půdorys 2. NP

Zastavěná plocha: 142,7 m2
Užitná plocha: 222 m2
Obestavěný prostor: 353 m3
Vnější stěna: U = 0,16
Podlaha nad terénem: U = 0,17
Střecha: U = 0,12
Větrání: mechanické s rekuperací tepla
Vytápění: Teplovodní podlahové v kombinaci s teplovzdušným
Okna: Dřevěná Profil IV92 PASIV, Uw = 0,69
Zastínění: Předokenní žaluzie
Potřeba tepla k vytápění: 22 kWh/m2.a

Konstrukce obvodové stěny

84 mm NOVATOP SOLID
160 mm NOSNÍK
80 mm TEPELNÁ IZOLACE ISOVER UNI
80 mm TEPELNÁ IZOLACE ISOVER UNI
60 mm LATĚ 60/40 HORIZONTÁLNÍ
60 mm TEPELNÁ IZOLACE ISOVER UNI
DIFÚZNÍ FOLIE KONTAKTNÍ
40 mm LATĚ 40/60 VERTIKÁLNÍ
40 mm PROVĚTRÁVANÁ MEZERA
RUUKKI CLASSIC PREMIUM

V obvodové stěně je použito celkem 220 mm tepelné izolace. Na toto souvrství se přidělá difúzní fólie, pak svislé latě, které dělají provětrávanou mezeru, a na latě finální fasádní obklad.

Studie: Ing. arch. Jiří Soukup, Ing. arch. Lukáš Pejsar

Projekt pro stavební povolení, realizace na klíč: 3AE, 2013


 
 
Reklama