Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výrobci kvalitních dřevostaveb se budou opět prezentovat na veletrhu Dřevostavby 2016

Již jedenáctý ročník veletrhu Dřevostavby 2016 se bude konat ve dnech 4. – 7. února 2016 ve veletržním areálu pražského výstaviště v Holešovicích.

Již tradičně se na veletrhu bude prezentovat také Asociace dodavatelů montovaných domů (ADMD) a to jak svým vlastním veletržním stánkem, tak i v rámci doprovodného programu, který bude zaměřen na odbornou i laickou veřejnost.

Jednou z hlavních aktivit Asociace a jejich členů a partnerů bude po dobu konání veletrhu odborné poradenství pro zájemce o výstavbu nové nízkoenergetické dřevostavby. Předpokládám, že stejně tak jako v minulých letech, se veletrhu Dřevostavby 2016 aktivně zúčastní většina členů a partnerů, jejichž seznam a kontakty jsou uvedeny na webu www.admd.cz.

Asociace dodavatelů montovaných domů, která byla založena před patnácti lety, sdružuje výrobce kvalitních montovaných rodinných domů a objektů bytové a občanské vybavenosti na bázi dřeva. V současné době je v Asociaci sdruženo osmnáct členů (výrobních firem) a třicet dva partnerů. Členské firmy Asociace nabízí zákazníkům nejenom kvalitní dřevostavby, ale i serióznost, jistotu a spolehlivost při realizaci výstavby jejich nového domu. Také díky působení ADMD je v poslední době v České republice o kvalitní dřevostavby čím dál větší zájem. Zákazníci, většinou se jedná o mladou generaci ve věku 30 – 40 let, kteří si už pořídili dřevěný montovaný dům, oceňují hlavně tyto čtyři prokazatelné výhody dřevostaveb:

  • Výbornou kvalitu (dřevostavby jsou většinou vyráběny v moderních krytých halách bez negativních povětrnostních vlivů kvalifikovanými pracovníky).
  • Vynikající tepelně izolační vlastnosti (téměř všechny domy se dnes již staví v nízkoenergetickém nebo pasivním standardu, což přináší velké úspory nákladů na vytápění).
  • Rychlost výstavby (od jednoho týdne po jeden měsíc, podle stupně dokončení domu).
  • Příznivý poměr ceny a kvality a výhodné podmínky financování (např. hypotékou u České spořitelny, Hypoteční banky apod.).

V roce 2014 byla v České republice dokončena výstavba celkem 13 510 nových rodinných domů. Z tohoto počtu bylo s využitím technologie výstavby na bázi dřeva (dřevostaveb) postaveno již 1 281 rodinných domů, což znamená, že podíl dřevostaveb na našem trhu dosahuje již 9,5 % a neustále meziročně kontinuálně roste. Garantovaná kvalita jakékoliv stavby je pro většinu investorů rozhodující. V tomto parametru jsou certifikovány a permanentně přezkušovány všichni výrobci - členové Asociace dodavatelů montovaných domů, pro které je certifikace podle Dokumentu národní kvality (DNK), udělovaného Výzkumným a vývojovým ústavem dřevařským Praha, nezbytnou podmínkou členství v Asociaci.

Sídlo Asociace dodavatelů montovaných domů je v Brně na Bauerově ulici 10 (vedle brány č. 10 BVV) v areálu Národního stavebního centra EDEN 3000. Zde si mohou zájemci o kvalitní dřevostavbu prohlédnout vzorové domy několika osvědčených výrobců. Prostory brněnského Centra vzorových domů jsou otevřeny denně od 10 do 18 hodin a v každém vzorovém domě jsou na setkání s Vámi připraveni zkušení stavební poradci.

 
 
Reklama