Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Typový dům BS - VARIACE IX je dalším domem z řady našich projektových domů.

Dům je určený pro větší rodinu s možností úpravy i na dvougenerační.

Rodinný typový dům BS - VARIACE IX je rozdělen na denní část (přízemí) a na část obytnou, která je situována do plně využitého podkroví. Dům je určen pro větší pozemky, s možností přímého kontaktu se zahradou, který zprostředkovává přímý přístup na krytou terasu z obývacího pokoje.

Projekt, realizace: Betonové stavby - Group s.r.o.
Užitná plocha: 221,60 m2

Konstrukce obvodové stěny: Stěnové dílce SUPER IZO - liaporbetonové sendvičové tvárnice (s vloženou styroporovou izolační vložkou) tloušťky 300 mm, určené pro stavby s požadavkem na vysoký tepelný odpor (R = 3,44 m2K/W bez omítek, s tepelně izolačními omítkami R = 3,73 m2K/W (U= 0,268 W/m2K) a tepelnou akumulaci stěny při zachování malé tloušťky obvodového zdiva zajišťující maximální využití obestavěného prostoru. Základním materiálem použitým pro výrobu stěnových dílců SUPER IZO je mezerovitý liaporbeton Pro jejich výrobu je použito výhradně přírodních pálených (liapor) a nepálených materiálů - tj.křemičitého písku, kamenné drtě, cementu a vody. Podle patentem chráněného postupu se k této směsi přikládá ve vibrolisovacím zařízení vložka z tvrzeného stabilizovaného samozhášivého polystyrénu (styroporu) - a tím vzniká základní konstrukční sendvičový prvek.

Konstrukce vnitřních stěn: Betonové nosné tvárnice š. 300 mm nebo 250 mm vyrobené z vibrolisovaného mezerovitého betonu. Zdivo je standardně opatřeno omítkou, na vyžádání je možné provést i režné - pohledové.

Stropní konstrukce: Tvoří jí stropní konstrukce BSK - PLUS,- STANDARD, která se skládá z betonových stropních vložek a destiček, dále pak z betonových filigránových stropních nosníků v. 180, 220 mm tvořených prostorovou ocelovou svařovanou příhradovinou s dolní betonovou skořepinou pro osazení stropních vložek a destiček a nadbetonovanou krycí deskou tl. 40 mm. V rodinných domech se používají standardní jednovrstvé omítky v tl. max. 5 - 6 mm. Tato konstrukce disponuje velikou variabilitou, malou hmotností, jednoduchostí montáže a vysokou zvukovou izolací.

 

Střešní konstrukce: Standardní sbíjený dřevěný krov, veškeré pohledové části jsou holované. Standardně je používána betonová střešní krytina Bramac, na vyžádání investora je dodána jakákoliv jiná krytina.

Výplně fasádních otvorů: Okna a dveře jsou standardně plastová nebo dřevěná - dle přání investora, výplně tvoří izolační dvojsklo.

 

Podlahové krytiny: V obytných částech domu plovoucí podlahy, v kuchyňském koutu, koupelně a v technických místnostech keramické dlažby - vše dle volby investora.

Způsob vytápění: Ústřední elektrické či plynové topení.

Typový dům BS - VARIACE IX je dalším domem z řady typových projektových domů pod označením BS - VARIACE, které klatovská společnost Betonové stavby - Group s.r.o. nabízí na českém stavebním trhu již od roku 1998. Dům je určený pro větší rodinu, díky své dispozici je možné tento dům upravit i na dvougenerační.

Typový dům BS VARIACE IX, který dodává společnost Betonové stavby - Group s.r.o., Klatovy, je určený pro čtyř až pětičlennou rodinu, popř. po drobných úpravách jej lze využít jako dvougenerační. Rodinný dům je rozdělen na denní část (přízemí) a na část obytnou, která je situována do plně využitého podkroví. Dům je určen pro větší pozemky, s možností přímého kontaktu se zahradou, který zprostředkovává přímý přístup na krytou terasu z obývacího pokoje.

Dispoziční řešení

Do domu se vstupuje přes prostorné zádveří (předsíň), které ocení obyvatel domu zejména v zimních měsících, kdy je zde možné odložit promoklé či zasněžené oblečení a obuv. Následně vstupujeme do prostorné haly, ze které pokračujeme do obývacího pokoje, jídelny a kuchyňského koutu, nebo se můžeme vydat po pohodlném a širokém schodišti do podkroví k dětským pokojům. Přízemí dále disponuje ložnicí rodičů či hostinským pokojem a prostornou garáží, která je přístupná přes zádveří. Obývací pokoj nabízí spojením s jídelnou a kuchyňským koutem veliký obytný prostor, který přímo vybízí pro častou návštěvu zahrady prostřednictvím dveří na krytou terasu. V přízemí je též prostorná koupelna, samostatné WC a technické zázemí. Podkroví rodinného domu nabízí dva veliké dětské pokoje, pracovnu, dále komoru pro odkládání potřebných věcí a prostornou šatnu. I v podkroví naleznete plně vybavenou koupelnu a samostatné WC.


(po kliknutí se obrázek zvětší)

Stavební technologie

Základním stavebním prvkem rodinného domu BS VARIACE IX jsou tepelně izolační tvárnice SUPER IZO (liaporbetonové tvárnice s vloženou styropórovou izolací), které nabízí veškerý komfort moderního bydlení. Firma Betonové stavby - Group s.r.o. disponuje veškerým výrobním zařízením kompletní stavební technologie betonářského zboží, tudíž je nabízen ucelený stavební konstrukční systém, který je dostatečně prověřen již 16-ti letou úspěšnou historií firmy. Celá výstavba hrubé stavby je velice jednoduchá a je vhodná i pro případnou stavbu svépomocí, ke které dodavatel projektu a materiálu nabízí nadstandardní poradenský a technický servis. Významným rysem konstrukce obvodové stěny je její tloušťka - pouze 300 mm v kombinaci s výbornými tepelně izolačními vlastnostmi a vysokou akumulační schopností hotového zdiva. V nadstandardu je nabízeno i dodatečné zateplení této konstrukce, které dům posouvá do kategorie pasivního domu.


(po kliknutí se obrázek zvětší)

Vytápění a větrání

Ve standardním provedení typového domu BS VARIACE IX je vytápění a ohřev vody zajišťováno ústředním topením s elektrickým kotlem, radiátory a zásobníkem na teplou vodu. V podzimních či jarních měsících může zajišťovat vytápění instalovaná krbová vložka v obývacím pokoji, pomocí komínového tělesa PLEWA je navíc rozveden teplý ohřátý vzduch pomocí šachty a výdechů do obytných místností v podkroví. Standardním prvkem je též podlahové vytápění koupelen a haly. Elektrické vytápění je možné též vyměnit za plynové nebo za tepelné čerpadlo.

Všechny místnosti v domě jsou větrány přirozeně - okny, okna jsou na přání zákazníka opatřeny roletami - zajištěna je též vyšší bezpečnost domu.

Tepelně izolační vlastnosti a parametry

Typový dům BS VARIACE IX patří ve standardu do kategorie C. V případě dodatečného zateplení domu přídavným kontaktním zateplovacím systémem (polystyrénová izolace v min. tl. 50 mm) se dům posouvá do kategorie pasivních domů, kde je zákazníkovi doporučováno vytápění tepelným čerpadlem a použití výplní na bázi izolačních trojskel a systému rekuperace vzduchu.

Vnitřní vybavení

Ve standardním provedení je dům realizovaný "na klíč" vybaven dveřmi SAPELLI, kvalitními zařizovacími předměty předních českých výrobců, a ověřenými podlahovými krytinami. Nadstandardní vybavení domu zahrnuje dřevěné schodiště z masivu, dřevěné podlahové vlysy, kamenné obklady a dlažby, elektronický zabezpečovací systém, rozvody centrálního vysavače a nadstandardní elektroinstalace, venkovní terénní úpravy, bazén apod.

 
 
Reklama