Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

XXVI. Valná hromada České komory architektů

Zásadní téma je dále rekodifikace veřejného stavebního práva. ČKA bude také intenzivně jednat s dalšímu subjekty ohledně předjednaných pravidel pro vyjadřování se a posuzování stavebních záměrů.


XXVI. Valná hromada České komory architektů, foto ČKA

V sobotu 13. dubna 2019 se v prostorách Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně uskutečnila XXVI. valná hromada České komory architektů (ČKA).

K účasti se registrovalo 156 členů. Nedílnou částí programu bylo přednesení zpráv o činnosti samosprávných orgánů Komory, dohoda o programových prioritách pro rok 2019 a odhlasování rozpočtu. Kandidáti rovněž zvolili nové členy představenstva, dozorčí rady a Stavovského soudu. Jako obvykle se vedla diskuze nad úpravami vnitřních řádů Komory a došlo k hlasování o jejich změnách.

Programové priority pro letošní rok

Ze shromáždění architektů vyplynulo, že by v tomto roce Komora měla pokračovat v soustředění na čtyři základní oblasti - poskytování servisu svým členům, propagaci profese architekta a kvalitní architektury, ochranu veřejných zájmů a péči o kvalitu vystavěného prostředí a spolupráci v rámci ČR i na mezinárodním poli. Zásadním tématem zůstává i nadále rekodifikace veřejného stavebního práva. Bylo též rozhodnuto o tom, že představenstvo bude v následujícím období intenzivně jednat s dotčenými orgány státní správy (DOSS), především orgány památkové péče a ochrany přírody a krajiny, a vlastníky a správci infrastruktury, případně jejich zřizovateli, ohledně předjednaných pravidel pro vyjadřování se a posuzování stavebních záměrů.

Dosavadní předseda ČKA Ivan Plicka oznámil na valné hromadě svoji rezignaci na tento post. Zůstává nadále členem představenstva. Nový předseda Komory bude zvolen na nejbližším zasedání představenstva.


ČESKÁ KOMORA ARCHITEKTŮ
logo ČESKÁ KOMORA ARCHITEKTŮ

Česká komora architektů (ČKA) je stavovská profesní organizace. Byla zřízena zákonem č. 360/1992 Sb., o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění pozdějších předpisů, jako ...

 
 
Reklama