Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

O přípravách veletrhu Střechy Praha 2015

Prakticky neprodleně po skončení úspěšného 16. ročníku nejvýznamnějšího odborného veletrhu pro stavbu a renovace střech Střechy Praha započaly práce na přípravě dalšího ročníku.

Ve dnech 22.–24. ledna 2015 proběhne v PVA EXPO PRAHA Letňany opět trojlístek veletrhů Střechy Praha, Solar Praha a Řemeslo Praha. Akce potřetí doplní veletrh For Pasiv.

Uplynulý ročník

Veletrh plný zajímavých expozic nabídl přednášky špičkových odborníků, bezplatná poradenská centra i soutěže o hodnotné ceny. Produkty více než dvou stovek vystavujících firem zhlédlo téměř 18 000 návštěvníků, kteří svým zájmem o dění na veletrhu a doprovodné aktivity vytvořili výbornou atmosféru. Nyní probíhají jednání s klíčovými partnery a garanty doprovodných projektů, které budou neméně pestré a zaměřené opět na odbornou i širokou veřejnost.

Zvýrazněná témata

Jedním ze zvýrazněných témat budou dřevěné střešní konstrukce a principy řešení střešních plášťů nad obytnými podkrovími. Veletrh dlouhodobě podporuje využívání ekologických materiálů a významný prostor bude proto věnován dřevu jako tradičnímu a perspektivnímu materiálu v moderních střešních konstrukcích.
Problematice plochých střech bude tradičně věnován druhý veletržní den. Rozšířen bude program zaměřený na obvodové pláště budov prezentovaný pilotním projektem Centrum fasád.

Konference Izolace 2015

Již nyní je potvrzeno konání 16. ročníku prestižní konference Izolace 2015, tentokrát s nosným tématem „Systémy vodotěsných izolací spodní stavby“. Předchozí konference Izolace 2014 s tématem šikmé střešní pláště se zúčastnilo přes 150 posluchačů.

Úspory energií

V rámci veletrhuSolar Praha zaměřeného na úspory energií a obnovitelné zdroje energie se návštěvníci budou moci opět spolehnout na kvalitní a bezplatné informace, které získají od odborníků v poradenském centru.

Řemeslo Praha

Veletrh pro řemeslo, vybavení a bezpečnost práce řemeslníků je koncipován jako kontraktačně-prodejní, takže každý zájemce ať již řemeslník či domácí kutil si bude moci vystavený sortiment nářadí, nástrojů a materiálů vyzkoušet i zakoupit. Představen bude novýprojekt „Fandíme řemeslu“, jehož garantem je Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.

Záštity

Záštity veletrhu udělily významné instituce a organizace jako jsou ČKAIT, ČVUT v Praze – Fakulta stavební, Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR, Ministerstvo průmyslu a obchodu a Ministerstvo životního prostředí. Dále při přípravách veletrhu úzce spolupracuje řada dalších odborných organizací, asociací a cechů.

Cílová skupina komplexu veletrhů

Pečlivě připravený doprovodný program bude ušit na míru jednotlivým cílovým skupinám jako jsou projektanti, architekti, realizátoři a zástupci stavebních firem, investoři, správci objektů, stavební úřady, zástupci měst a obcí, majitelé domů, pedagogové odborných škol a studenti. Vybrané semináře jsou pravidelně akreditovány Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a zařazeny do programu celoživotního vzdělávání.

Přihláškové materiály jsou k dispozici na www.strechy-praha.cz. Včasné zaslání vyplněných přihlášek k účasti jezvýhodněno nižší cenou za výstavní plochu.