Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Chystáme se na rekonstrukci – kde vzít peníze?

Rekonstrukce našeho domu nebo bytu může mít mnoho podob. Někteří z nás se zaměří na bytové jádro, další na kuchyni, třetí na celkovou izolaci a výměnu oken, jiný zase na výměnu nábytku. Všechny tyto kroky malí ale jedno společné, a to nutnost získat peníze. Pojďme se podívat na několik cest, které vám v daném směru mohou pomoci.

Vlastní úspory? Ideální volba

Nejlepší cestou jsou samozřejmě vlastní úspory. Pokud máte vy a váš partner našetřeno, není nic jednoduššího, než dát peníze dohromady a investovat je tímto směrem. Máte tak výhodu, že z daných peněz neplatíte žádné úroky a samozřejmě si je můžete použít dle libosti – bez nutnosti dokládat konkrétní účel.

Máte stavební spoření?

Velmi dobrou cestou, jak rekonstrukci financovat, je i stavební spoření. To je dnes považováno za nejvýhodnější spořící produkt, jaký vůbec existuje. Výhody jsou jasné, jelikož všechny naspořené peníze jsou také vaše. Ačkoliv má tento produkt v názvu ono slovo „stavební“, je možné finance používat také libovolně.

Se spořením ale souvisí i možnost vzít si z něho úvěr. Ten už má podmínky jasně dané, jelikož je třeba dokládat konkrétní účel použití – tedy faktury za práci, materiál, nebo vybavení bytu. Jedná se tedy o podobnou půjčku, jakou může být hypotéka.

Jít lze i cestou klasické půjčky

Tou poslední možností, jaká se v tomto směru nabízí, je i klasická půjčka. I ta má své jasně dané výhody, a to především onu vyhledávanou neúčelovost. Vzít si online půjčku navíc nemusí být nic složitého, jelikož často stačí pouze žádost z pohodlí vašeho domova, potvrzení o příjmu, doklad totožnosti a již druhý den mohou být peníze vaše. A protože není třeba dokládat účel, lze samozřejmě část z nich bez obav použít i na jiné investice, než nutně do vašeho bydlení. Zda to uděláme a jak si finance rozložíme, už závisí na každém z nás.

 
 
Reklama