Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Finprotect Plus zajistí ochranu prstů Vašich dětí

Nový katalog 2013/14 společnosti Okentěs je svým specifickým zaměřením určen především pro výrobce oken, dveří. Prvky na ochranu prstů proti přiskřípnutí prstů ve dveřích jsou jeho součástí. Ellen Finprotect Plus je vhodný pro vnitřní i vnější křídlové dveře – dřevěné, plastové, kovové. Existují i speciální varianty, např. na kyvné dveře.

Profesionální ochrana proti uvíznutí prstů ve dveřích

Na evropském trhu funguje několik systémů ochrany prstů různé cenové úrovně a kvality.

ELLEN® Finprotect PLUS je přední značka v systému ochrany prstů v Evropě především ve Velké Británii, Francii, Německu, Skandinávii, Holandsku a v poslední době se začíná prosazovat i u nás.

Řízení bezpečnosti je důležitý aspekt v oblasti profesionální péče o dítě. Nicméně ve školách, školkách, nemocnicích, domovech pro seniory, toaletách veřejných prostor (nákupních center) můžeme očekávat, že se nějaké nehody stanou, a právě zde bezpečnost vyžaduje stálou pozornost. V současném světě vedení soudních sporů o cokoli, si především školy nemohou dovolit být lhostejné k zajištění bezpečnosti dětí. Ve skutečnosti v poslední době dochází k nárůstu případů zranění prstů přivřením do dveří. V nejhorších případech může dojít až k tragickým událostem ztráty konečků prstů, a to se díky novému Finptotect Plus nemusí stávat.

Ellen Finprotect Plus je perfektním řešením ochrany prstů před bolestivým zraněním, poskytuje ochranu na obou stranách dveří. Je vhodný pro vnitřní i vnější křídlové dveře – dřevěné, plastové, kovové, ovšem existují i speciální varianty, např. na kyvné dveře.

Problém
Řešení: Finprotect Plus
Obr. 1 Snadné zacvaknutí do AL profilu a vysoká odolnost lamel
Obr. 1 Snadné zacvaknutí do AL profilu a vysoká odolnost lamel

Sada Finprotect Plus (obr. 1) se skládá ze 2 kusů plastových profilů (široký, úzký) a 2 kusů hliníkových profilů, při montáži jsou plastové profily jednoduše nacvaknuty do hliníkových profilů. Hliníkové profily jsou upevněny pomocí přiložených šroubů. Pro upevnění do interiérových plastových, strukturovaných nebo skleněných dveří je dostupná vysoce výkonná oboustranná lepicí páska, do kovových dveří samozářezné šrouby.

Montážní video: Finprotect Plus – profesionální ochrana proti uvíznutí prstů ve dveřích



Výhodou je i následná jednoduchá demontáž. Finprotect Plus je vysoce odolný, jeho životnost byla testována na 1 milion cyklů (zavření – otevření), výrobek obdržel certifikát TÜV. Plastový profil je určen pro maximální úhel otevření 130–180 ° (závisí na typu dveří a pantů). V případě, že úhel otevření je větší, používá se dveřní zarážka nebo zavírač dveří.

Ochrana prstů Finprotect Plus má atraktivní design, je dodáván v délce 198 cm v různém barevném provedení – černá, bílá, šedá, hnědá, modrá, červená, žlutá – obr. 2.

Obr. 2 Určeno pro všechny typy dveří
Obr. 2 Určeno pro všechny typy dveří

Profily G2G.pdf


OKENTĚS, a.s.
logo OKENTĚS, a.s.

Velkoobchod - prodáváme okenní a dveřní těsnění, stavební a bytové kartáče, padací prahy, přechodové lišty. V nabídce máme také stavební chemii, kování pro okna i dveře, metry, hmoždinky, elektronářadí, rychlosvěrky... KATALOG PRO FIRMY ZDARMA! Dodávky ...