Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

OKENTĚS je díky svým zákazníkům na trhu už 20 let

Čtenářům TZB-info představujeme aktuální novinky v nabídce

Přední pozici společnosti OKENTĚS na trhu v oblasti těsnících prvků, tmelů, PUR pěn a kování dokladuje každoročně vydávaný Katalog (256 stran). Z pozice hlavního dodavatele silikonového těsnění Sillen a předního distributora 14 zahraničních partnerů / výrobců zajišťujeme cenové a technické informace pro naše klienty z oblasti výroby, montáže a obchodu.

I v době stagnující ekonomiky jdeme stále kupředu, rozvíjíme se a rozšiřujeme sortiment. Naše obchodní společnost v roce 2012 nakročila do dvacátého roku svého rozvoje pod logem Okentěs. Dnes náš 45členný tým z provozoven Valašské Meziříčí, Brno a Praha obsluhuje více než 8 tisíc klientů. Dceřiná společnost Okentěs na Slovensku se stará o další 2 tisíce zákazníků.

Novinky v našem sortimentu v roce 2012

Širokou nabídku těsnících prvků, dveřního kování, tmelů, PUR pěn a lepidel jsme v roce 2012 doplnili novými segmenty, kterým jsou:

Nová lepidla NorthStar ve spreji a v kanystru

Okentěs pro výrobu a řemesla
Okentěs pro výrobu a řemesla
Okentěs pro výrobu a řemesla

Při použití nové řady lepidel NorthStar nebudete potřebovat kompresor ani elektřinu.
Okentěs pro výrobu a řemesla
Nová lepidla NorthStar pro čalouníky
 

Původní skladba standardních akrylátových, silikonových tmelů a lepidel je postupně doplňována tmely polyuretanovými, MS polymery a polymery hybridními. Stěžejní novinkou v naší nabídce jsou pro plošné lepení lepidla zn. StarStuk od firmy NorthStar aplikovaná bez potřeby kompresoru a elektriky. Pro operativní montážní aplikace jsou dodávány v malém balení ve spreji (cca 400 g), pro plošné aplikace výhodněji v tlakovém kanystru, kdy připojená hadice s rozprašovací pistolí práci zjednodušuje a urychluje. (obr. 1–4)

Okentěs pro výrobu a řemesla
Nová lepidla NorthStar na podlahy
Okentěs pro výrobu a řemesla
 

Tato rozpouštědlová a disperzní lepidla jsou určená pro podlaháře (lepení podlahovin, PVC, lamina), stolaře, nábytkáře (lepení laminátu, koberců, molitanu, MDS) a izolatéry (lepení polystyrénu i minerálních vat).

 
Okentěs pro výrobu a řemesla
Produkty FAB Assa Abloy koupíte u společnosti OKENTĚS

Dveřní kování FAB (Assa Abloy)

Stávající nabídku pro výrobce dveří (těsnění, panty a kování pro bezfalcové dveře, spony na obložky, podložné pásky, tmely, protipožární pásky, ...) významně doplnil nový segment dveřního kování FAB, cylindrické vložky, zadlabací zámky, zavírače, otvírače, panikové kování (obr. 5).

 
Okentěs pro výrobu a řemesla

Okentěs pro výrobu a řemesla

Okentěs pro výrobu a řemesla

Hliníkové a laminované samolepící pásky Venture Tape pro aplikace do −23 °C

Pro podzimní a zimní práce ve stavebnictví, zejména v oblasti izolací rozvodů, jsme nabídku rozšířili o segment speciálních hliníkových a laminovaných samolepících pásek Venture Tape do nízkých teplot.

Možnost aplikace v nízkých teplotách do −23 °C je založena na špičkové kvalitě akrylového lepidla. Základ tohoto sortimentu tvoří skupina hliníkových pásek o tloušťce 18, 38 a 50 mikronů s narůstající tepelnou odolností, pásky jsou běžně v šířce 50, 75 a 100 mm a umožňují aplikace v širokém teplotním rozsahu od −23 °C do +120 °C (obr. 6).

Tuto základní skupinu doplňuje páska s teplotní odolností do 200 °C a dále laminovaná ochranná páska k uzavření spojů proti kryogenním výparům (obr. 7).

Další významnou skupinou jsou hliníkové pásky vícenásobně laminované, které se v širokém rozsahu teplot (od −23 °C do +120 °C) vyznačují vysokou pevností a odolností proti roztržení a nulovou propustností vodních par (obr. 8).

Okentěs pro výrobu a řemesla
Ochrana izolací rozvodů klimatizačních a vzduchotechnických zařízení
 

Standardně jsou tyto hliníkové pásky nabízeny v šíři 50, 75 a 100 mm. V šíři 500 mm je možné objednat pásky s vícenásobnou laminací (7 vrstev), které jsou určeny k ochraně izolací rozvodů klimatizačních a vzduchotechnických zařízení, jako alternativa hliníkových krytů (obr. 9).

Protipožární pásky a manžety Pyroplex

Velmi důležitým novým segmentem naší nabídky se v loňském roce staly protipožární pásky a manžety zn. Pyroplex. Protipožární zpěňující pásky v návinu na cívce nebo v tyči (obr. 10a) a pásky Safex, které jsou zvukotěsné a odolné vůči kouři (obr. 10b) jsou určeny výhradně pro výrobce protipožárních dveří a pro ty, kteří systémově řeší bezbariérové vstupy do veřejných i obchodních prostor. I kvůli těmto náročnějším aplikacím je naše nabídka doplněna padacími dveřními prahy zn. PLANET, které kromě požární odolnosti splňují rovněž požadavky na útlum hluku do 50 dB.

Okentěs pro výrobu a řemesla
Safex – kouř a útlum
Okentěs pro výrobu a řemesla

Okentěs pro výrobu a řemesla
Protipožární pásky a manžety Pyroplex

Protipožární potrubní manžety a pásky s 2hodinovou resp. 4hodinovou odolností slouží k ochraně hořlavých plastových rozvodů a jsou určeny výhradně firmám, specializovaným v oblasti protipožární ochrany (obr. 10c, 10d).

 

Specializovaná nabídka těsnicích prvků, kování, tmelů a lepidel

Z našeho stávajícího sortimentu bychom vám rádi připomněli tyto segmenty:

Okentěs pro výrobu a řemesla
  • Těsnění pro výrobu, renovaci oken a dveří – Sillen, Trelleborg, Ellen, Primo, Q-LON
  • Stavební a bytové kartáče – STRIBO, ELLEN
  • Prachové a dorazové kartáčky – LINEAR
  • Padací dveřní prahy – PLANET pro bezbariérové vstupy a podlahové lišty – PRINZ
  • Samolepící a podložné pásky, fólie a obalový materiál
  • Dveřní a okenní kování CEMOM
  • PUR pěny, tmely a lepidla – TKK, Lukopren, Dow Corning a EMFI
  • Hmoždinky, metry a jiné pomůcky pro práci

Všechny tyto segmenty podrobně uvádíme na www.okentes.cz.


OKENTĚS, a.s.
logo OKENTĚS, a.s.

Velkoobchod - prodáváme okenní a dveřní těsnění, stavební a bytové kartáče, padací prahy, přechodové lišty. V nabídce máme také stavební chemii, kování pro okna i dveře, metry, hmoždinky, elektronářadí, rychlosvěrky... KATALOG PRO FIRMY ZDARMA! Dodávky ...