Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Revitalizaci domu začneme kontrolou pomocí termokamery

Každou revitalizaci bytového domu začneme kontrolou pomocí termokamery. A to zcela zdarma. Díky tomu navrhneme řešení zateplení přímo na míru vašemu domu.

Řešení zateplení na míru vašemu domu je výhodné zejména pro majitele domu. Nevydáte zbytečně peníze za něco, co jako zateplení možná bude fungovat, ale rozhodně to váš dům nepotřebuje. Hlavně u starších bytových domů je důležité posouzení příčin úniku tepla. Termovizní snímání bezdotykovou termokamerou je ideálním řešením měření teploty pláště dané budovy.

Uvidíte okem neviditelné
Moderní termokamery snímají infračervené záření, které zcela přesně ukáže kritická místa zvýšených tepelných ztrát. Některá místa jsou jasná (stará okna, děravá střecha), jindy se jedná o skrytá místa úniku tepla (špatně izolované spáry, nedostatečná izolace, prostupy vlhkosti zdivem, …).

V podstatě získáme obrázky s krásnou směsicí barev – od bílé, přes žlutou a krvavě rudou až po zelenou. Tato “duha” nám jasně řekne, kde jsou ty největší úniky tepla. Zároveň uvidíte místa, kde je zvýšené riziko vzniku plísní.

Výsledky z měření termokamerou vyhodnotíme a zpracovaný protokol s konkrétními výsledky vám zašleme. A přidáme podrobné povídání a návrhy oprav vašeho domu.

Kdy měřit, aby výsledky byly dokonalé
Optimální čas na měření je v chladných dnech, v topné sezóně – standardně se provádí od listopadu do dubna. Rozdíl mezi teplotou v exteriéru a v interiéru musí být totiž minimálně 10°C. Je jedno, jestli dům budeme snímat ve dne nebo v noci. Nesmí však hustě sněžit, pršet, svítit příliš slunce nebo být hustá mlha. Technik vás upozorní na fakt, že je nutné mít zavřená všechna okna, dveře i mikroventilace.


ZATEPLENÍ, REVITALIZACE PEKSTAV, s.r.o.
logo ZATEPLENÍ, REVITALIZACE PEKSTAV, s.r.o.

Specializujeme se na revitalizaci a zateplení bytových, administrativních a komerčních budov se zárukou 5 let. Po celé ČR. Vyřídíme i dotace Zelená úsporám, Panel+ a nově IROP. Dodržujeme termíny, rozpočty a technologické postupy. Pokud chcete šetřit ...

 
 
Reklama