Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Budova Main Point Karlín– Praha, Česká republika

Budova získala ocenění MIPIM* v kategorii "Nejlepší kancelářský a obchodní projekt roku 2012". Celých 7 000 m² fasády tvoří sklo AGC Planibel Energy N 6 mm díky vynikající světelné prostupnosti a protisluneční ochraně.

Nejlepší kancelářský a obchodní projekt roku 2012, 7 000 m² fasády sklo AGC Planibel Energy N 6 mm </span></p>
Budova Main Point Karlín– Praha, Česká republika

V práci strávíme třetinu života, tudíž má pro nás pracovní prostředí zásadní význam. Zaměstnanci v nové administrativní budově Main Point Karlín Praha mají štěstí, neboť místo, kam chodí do práce, získalo ocenění MIPIM* v kategorii "Nejlepší kancelářský a obchodní projekt roku 2012".

Za pomoci týmu IBP (International Building Project) AGC Glass Europe si architekti ze studia DaM vybrali na 7 000 m² fasády sklo Planibel Energy N 6 mm, a to pro jeho vynikající vlastnosti - světelnou prostupnost a protisluneční ochranu.

Výstavba administrativní budovy Main Point Karlín probíhala od prosince 2009 do srpna 2011. Budova má deset nadzemních podlaží (22 000 m²) a ve třech podzemních podlažích se nachází 347 parkovacích míst. Výjimečná je též fasáda, které dominují francouzská okna na celou výšku podlaží, mezi nimiž jsou osazeny 3D pilíře ze sklobetonu. Budova v sobě kombinuje celou řadu prvků ohleduplných k životnímu prostředí. Například pro chlazení je využívána vltavská voda z proplachovacího kanálu, který pod budovou teče.

Architektonické řešení budovy v sobě spojuje harmonii měkkých křivek v jinak přímočaré a důsledné architektuře. Ze střechy budovy, kde se nachází celoročně přístupná terasa, se nabízí nádherný výhled na historické centrum Prahy.

MIPIM*: Mezinárodní veletrh nemovitostí a investičních příležitostí konaný v Cannes (Francie)
AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group
logo AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

Firma je součástí nadnárodního koncernu AGC Group a je největším výrobcem plochého skla ve střední a východní Evropě. Vyrábí ploché sklo zejména pro stavebnictví (exteriérové zasklení a interierové dekorace), automobilový průmysl a další odvětví (doprava, ...

 
 
Reklama