Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ústecký a Moravskoslezský kraj dostanou v Nové zelené o 10 % víc

Vzhledem k vysokému zatížení ovzduší v Moravskoslezském a Ústeckém kraji dostanou majitelé rodinných domů v těchto lokalitách o 10 % vyšší podporu v programu Nová zelená úsporám.


Tisková konference k Nové zelené úsporám, ředitel Státního fondu životního prostředí Petr Valdman a ministr životního prostředí Richard Brabec

Na podporu úspor energie je k dispozici letos 1,9 mld. korun, což je o jednu miliardu více než loni. „A minimálně stejnou částku se budu snažit získat na tento program každý rok. Tyto peníze totiž umožní realizovat tolik potřebná úsporná opatření pro rodinné a v příštích letech i pro bytové domy," řekl ministr životního prostředí Richard Brabec.

„Žádosti začneme přijímat 1. dubna 2014 od 10 hodin, ukončení bude buď vyčerpáním alokace, nebo nejpozději 31. října 2014 ve 12 hodin. Veškeré informace zájemci najdou na www.novazelenausporam.cz, kde zároveň podají žádost. Pro žadatele budou fungovat také krajská pracoviště a call centrum, kde na zelené lince dostanou vyčerpávající odpovědi na své dotazy,“ říká ředitel Státního fondu životního prostředí Petr Valdman.

Došlo k drobným procesním úpravám a upřesněním na základě vyhodnocení procesů programu Zelená úsporám v minulých letech. Zkrácena byla doba pro doložení povinných příloh po elektronické evidenci žádosti do informačního systému Fondu z původních 8 dnů na 3 dny. Vyhověno bylo také velkému zájmu o podporu instalace solárních termických systémů, tohoto opatření mohou využít i vlastníci rozestavěných rodinných domů.

Podrobně o podmínkách programu a výši dotací Nová zelená úsporám

 
 
Reklama