Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dotace na tepelná čerpadla PZP

Získejte informace o možnosti dotace na tepelné čerpadlo PZP ve stávajících domech i novostavbách v rámci dotačního programu Nová zelená sporám.

Nová zelená úsporám
Nová zelená úsporám dotace na tepelné čerpadlo PZP

Dotační program Nová zelená úsporám je zaměřen na komplexní řešení úspor v domech, nikoliv na podporu jednotlivých opatření, například pouze výměnu zdroje tepla. Program prozatím počítá pouze s podporou opatření v rodinných domech. Podpora opatření v bytových domech je předběžně plánována od roku 2015, podpora opatření v administrativních a veřejných budovách od roku 2014.

Stávající rodinné domy

Dotace na tepelná čerpadla ve stávajících domech, bude možné získat pouze při náhradě kotle na tuhá a vyjmenovaná kapalná fosilní paliva a současném zateplení objektu (oblast podpory A + C.1). Dále je možné dotaci získat v případě, kdy dům byl již dříve zateplen a splní podmínku spotřeby energie do 150 kWh/m2/rok a v současnosti je rovněž vytápěn kotlem na tuhá nebo kapalná fosilní paliva (oblast podpory C.2). Podmínkou je však schválení rodinného domu do trvalého užívání před datem 1. 7. 2007.

Novostavby

Dotace na novostavby budou schváleny pouze v případě, že dům splní přísné podmínky pro pasivní domy. Dotace bude stanovena fixně na rodinný dům a bude přiznávána ve dvou hladinách podpory podle dosažených parametrů budovy (oblast podpory B).

Získejte informace o možnosti dotace na tepelné čerpadlo - Zašlete nám poptávku, pište nebo volejte 494 664 203!
PZP HEATING a. s.
logo PZP HEATING a. s.

Největší výrobce tepelných čerpadel v České republice již 30 let. Nabízí kompletní sortiment tepelných čerpadel, tzn. systémy vzduch-voda, země-voda a voda-voda. Zařízení jsou postavena na bázi nejvyšší kvality a z tohoto důvodu je na ně poskytována plná ...

 
 
Reklama