Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Posuvný systém Schüco ASE 80 je jako stvořený i pro pasivní domy

Větší stavební hloubka nového posuvného systému Schüco ASE 80 natolik vylepšila tepelněizolační vlastnosti, že v kombinaci se zasklením o tloušťce izolačního skla až 60 mm dosahuje hodnot na úrovni pasivního domu.

Posuvný systém Schüco ASE 80
Posuvný systém Schüco ASE 80 umožňuje realizaci velkých prosklených ploch s výškou až 3,5 metrů.

Architekty a investory osloví hliníkový posuvný systém Schüco ASE 80 i svou bezbariérovostí, estetikou subtilních rámů a faktem, že již obdržel cenu Red Dot Design Award 2018. Zpracovatelé zase budou profitovat z modulárnosti systému, díky které se značně zrychluje výroba i samotná instalace.

Posuvný systém Schüco ASE 80 (základní stavební hloubka 80 mm) pro terasy či zimní zahrady s osazovacím rámem s 1, 2 nebo 3 kolejnicemi umožňuje realizaci velkých prosklených ploch s výškou až 3,5 metrů a do hmotnosti křídla až 350 kg. V příštím roce by měla být tato hranice zvýšena až na 500 kg. Křídla mohou být posuvná nebo posuvná se zdvihem. Kromě standardní řady nabízí posuvný systém Schüco ASE 80 i  řadu Design Line s velmi úzkými pohledovými šířkami profilů, a to jen 40 mm. K dispozici je i bezbariérová konstrukce, která je ideální pro snazší přístup třeba na terasu. Skrytá drážka pro kování znamená, že už nejsou vidět komponenty kování ani izolační pěna. Pro požadavek vysokých tepelněizolačních parametrů na úrovni pasivních domů je k dispozici systém Schüco ASE 80.HI, který umožňuje použití izolačního skla o tloušťce až 60 mm.

Komfortní ovládání s technologiemi Schüco SmartStop a SmartClose

Samozřejmostí je komfortní ovládání – díky instalaci technologie Schüco SmartStop a Schüco SmartClose, které se postarají o velmi snadný a bezpečný pohyb křídel. Technologie Schüco SmartStop měkce, ale efektivně dobrzďuje pohyblivé křídlo posuvných dveří se zdvihem a následným zatažením do osazovacího rámu zvyšuje jejich bezpečnost. Schüco SmartStop lze alternativně použít u posuvných systémů se zdvihem, kde je vyžadována větší úroveň bezpečnosti.

Modulární posuvný systém Schüco ASE 80 umožňuje množství variant co do tepelné izolace, designu i funkčnosti.
Modulární posuvný systém Schüco ASE 80 umožňuje množství variant co do tepelné izolace, designu i funkčnosti.

U posuvně zdvižných verzí systému Schüco ASE 80 pomáhají při zdvihu a spouštění křídel další dvě vylepšení. Během zdvihu podporuje pohyb integrované pružení, při zavírání a usazování křídla jsou křídlo i rukojeť současně tlumené. Do budoucna se počítá i s použitím mechatronického kování Schüco TipTronic, které umožní automatické ovládání.

Podle použitého kování může být nový systém Schüco ASE 80 buď posuvný nebo posuvný se zdvihem, což je pro zpracovatele obrovské zjednodušení. Systém se spolehlivě zavírá do uzamykacích trnů namontovaných v rámu. V závislosti na konstrukci je dosaženo odolnosti systému proti vloupání až do třídy odolnosti RC 2, a to při ovládání jednou rukou. Ti, kteří oceňují čistý a puristický design při plném otevření křídla, mohou zvolit možnost, kdy jsou zamykací čepy integrovány v  křídle. Symetrické řešení drážky kování umožňuje vyvážené rozložení hmotnosti pohyblivého křídla, což zajišťuje optimální provozní vlastnosti a snadnou obsluhu.

Rychlá výroba s prefabrikovanými díly

S využitím prefabrikovaných komponentů je výroba rychlejší a jednodušší. K dispozici jsou například plastové profily s integrovaným těsněním a rámy s připravenými odvodňovacími drážkami. Rohy mohou být spojeny buď s pomocí kolíků nebo šroubů. Horní vodicí profil křídla se zaklapává přímo do rámu a je upevněn s podstatně menším množstvím šroubů než dříve. Ve srovnání s předchozím systémem ASS 70.HI je výrobní doba portálu typu 1A (jedno pevné a jedno pohyblivé křídlo) snížena až o 15 %.

Varianta rohu se šrouby.
Varianta rohu se šrouby.
Izolační pásek redukující bi-metalický efekt.
Izolační pásek redukující bi-metalický efekt.
Venkovní rám s odtokovou drážkou.
Venkovní rám s odtokovou drážkou.

 
 
Reklama