Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ocenění pro okno FAKRO do plochých střech

Design výrobků FAKRO, světového výrobce střešních oken, byl opět oceněn. Tentokrát prestižní cenu German Design Award Winner 2019 získalo výjimečné okno do plochých střech DXW s pochozím sklem.


German Design Award Winner 2019 pro okno do plochých střech DXW – inovativní design a funkčnost

Cenu udělila mezinárodní porota. Mezi oceněnými výrobky v kategorii "Special Mention" byla okna do plochých střech typu G a také novinka v nabídce FAKRO – fasádní okna INNOVIEW.

Ceny uděluje German Design Council, což je organizace, která sdružuje odborníky na design z průmyslu a vědeckých odvětví. Ceny jsou přiznávány pouze projektům, které představují inovativní přínos v projektové oblasti. German Design Council je jedním z předních kompetenčních center v oblasti designu. Členy poroty jsou kromě projektantů také majitelé a ředitelé mnoha renomovaných firem.

Oceněné okno do plochých střech DXW – German Design Award Winner 2019, se vyznačuje nejenom inovativním designem, ale také funkčností. Výrobek, díky speciální konstrukci se zvýšenou nosností a protiskluzovému povrchu, umožňuje volný pohyb po okně a rovněž bezproblémový pohyb po terase nebo ploché střeše.

Tomáš Eibl jede BIKETRIAL na okně FAKRO pro ploché střechy

„Jsme hrdí na to, že naše výrobky jsou oceňovány nejen za kvalitu, ale i inovativnost a funkčnost. Klademe velký důraz na design a estetiku výrobků, protože jejich vzhled vytváří rozdíly, což je nesmírně důležité zejména na mezinárodní scéně,“ komentuje Sławomir Gawlik, marketingový ředitel skupiny FAKRO.

Firma FAKRO obdržela rovněž ocenění „Special Mention” za okna do plochých střech typu G, která jsou zajímavým návrhem prosvětlení místností pod plochou střechou.

Oceněná fasádní okna INNOVIEW umožňují navrhnout unikátní interiéry, u nichž vzhled a perspektiva oken jsou plně využity pro vytvoření interiéru s jedinečným charakterem. FAKRO využívá moderní řešení s cílem poskytnout příležitost k vytvoření interiérů otevřených okolnímu světu.



FAKRO CZECH s.r.o.
logo FAKRO CZECH s.r.o.

Střešní okna FAKRO, půdní schody, okna do plochých střech, světlovody. Okna: kyvná, výklopně-kyvná, super termoizolační, balkonová, se zvýšenou osou otáčení. Vnitřní doplňky. Inovativní řešení pro podkroví. Předokenní rolety a vnější markýzy.