Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Stavíte a řešíte nedostatek cihel? Společnost RIGIPS přichází se sádrokartonem nové generace

Na českém trhu je v současnosti nedostatek stavebního materiálu jako jsou cihly, stavební sklo, izolace a panely. Stavební firmy nestíhají pokrýt současnou zvýšenou poptávku lidí, kteří se pustili do staveb, ale i těch, kteří dlouhodobě čekali na stavební povolení a teprve teď ho dostali. Český statistický úřad uvádí, že letos v červnu posílil stavební obor meziročně až o 7,5 %.


Dodací lhůta materiálu se oproti loňskému roku prodloužila až na dvojnásobek. A stavaři musí na svůj objednaný materiál čekat až několik měsíců. Společnost RIGIPS má řešení, jak chybějící stavební materiál nahradit a nečekat na něj. Jedná se o vysokopevnostní sádrokarton nové generace.

S vysokopevnostní deskou HABITO je postaveno snadno a rychle

S montážní deskou HABITO je stavba i rekonstrukce bytu či domu jednodušší, rychlejší a na dodání materiálu nemusíte čekat několik měsíců. Využít ho můžete k vybudování nových příček v bytech nebo v kancelářských prostorách, ke konstrukci závěsných podhledů nebo pro výstavbu mezibytových a bezpečnostních příček. Tento materiál nové generace plnohodnotně nahrazuje cihlu nebo porobeton. „Sádrokartonové desky HABITO jsou nejen dostupné, ale práce s nimi je jednoduchá, čistá a rychlá. Jako uživatel navíc oceníte to, že jsou protipožární, impregnované, vysokopevnostní, při správné instalaci dokáží velice dobře izolovat hluk a je do nich možné kotvit těžká břemena bez vrtání. Navíc je stěna z montážní desky HABITO užší než ta zděná, tedy si nesnížíte obytný prostor, při čemž ale získáte mnohem vyšší akustický komfort,“ říká Vojtěch Zítek, Produktový manažer společnosti RIGIPS.

Využití HABITA v praxi

Společnost RIGIPS se navíc může chlubit využíváním vysokopevnostních desek HABITO v běžné praxi. Jedná se například o rekonstrukci bytových domů u Hášku ve Slaném. „Původní dispozice objektu byly vybourány a nahrazeny konstrukcemi sádrokartonu. Nové mezibytové příčky jsou na dvojité kovové konstrukci, 2x opláštěné z obou stran deskami HABITO. Bytové příčky jsou 2x opláštěné na jednoduché kovové konstrukci v kombinaci opláštění deskami RigiStabil a HABITO nebo 1x opláštěné,“ říká Vojtěch Zítek, Produktový manažer společnosti RIGIPS. Systém HABITO byl použit zejména pro jeho pevnost a možnost kotvení běžným vrutem bez předvrtání a bez hmoždinek.




Dalším příkladem, kde se HABITO využilo, je kompletní rekonstrukce panelového bytu v Neratovicích, kde byly vybourány veškeré původní příčky. Nové příčky HABITO vznikly velmi rychle v rámci 7 dnů a to díky absenci mokrých procesů a časových prodlev, při kterých se čeká na zaschnutí materiálu, jako tomu bývá u cihel. Výstavba příček HABITO (celkem 60 m²) vyšla majitele panelového bytu v Neratovicích na 46 700 korun.




Práce se sádrokartonem nové generace je rychlejší, čistější a levnější než stavba z cihel. Navíc máte záruku, že je stěna z montážní desky vždy rovná a hladká, což u cihly nemusí být pravidlem. Pokud nechcete čekat na stavební materiál, kterého je v dnešní době velmi málo, využijte vysokopevnostní desku HABITO, která je řazená mezi špičkové materiály pro interiérové konstrukce.

Více informací naleznete na internetových stránkách společnosti.


Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize Rigips
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize Rigips

Značka Rigips úspěšně působí na českém stavebním trhu přes 30 let. Za tu dobu se Rigips stal synonymem kvality, pokroku a inovací v oblasti suché vnitřní výstavby. Nabízí nejen dlouholetou praxí prověřený stavební materiál, ale také dokonalý konstrukční ...