Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Bývalý areál Slezské univerzity v Karviné se promění v domov pro seniory

Rozsáhlý pavilónový areál v Karviné, který patřil Slezské univerzitě, koupila v minulých dnech za 12 600 000 korun pražská společnost WF Group. Ta chce přeměnit někdejší školu v ubytovací zařízení pro seniory.

„Jako nejvhodnější forma prodeje se nakonec ukázalo výběrové řízení,“ uvádí Miroslav Sinér. V areálu původně sídlila karvinská základní škola Žižkova s rozšířenou výukou tělesné výchovy. Učilo se tu do léta 2007. O rok později pak objekt získala Slezská univerzita. Ta jej donedávna využívala, ale v současné době již soustředí výuku studentů do svých dalších dvou budov v Karviné.

Bývalý areál Slezské univerzity v Karviné

Ve stejném regionu změnil majitele i historický dům propojený s věží frýdecko-místeckého kostela svatého Jana Křtitele. Získal jej v přímém prodeji, který realizoval Naxos, za 10 750 000 korun manželský pár z Frýdku-Místku. Noví vlastníci mají v plánu adaptovat budovu na víceúčelový dům, který bude sloužit široké veřejnosti. Místo, jemuž nechybí genius loci, tak znovu ožije. Dvoupatrová budova se přistavěla v 19. století ke kostelu, o němž první zmínky jsou z roku 1447. Donedávna sloužila jako střední zdravotnická škola.

Realitní a dražební společnost Naxos, která patří ve svém oboru mezi největší v zemi, připravuje i na letošek prodeje několika větších průmyslových areálů i dalších komerčních nemovitostí nejen v Moravskoslezském kraji.

Více na www.naxos.cz.
 
 
Reklama