Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zateplovací systémy a omítky

Vnější kontaktní zateplovací systém, mezinárodně označovaný zkratkou ETICS (external thermal insulation composite system) je v České republice nejrozšířenější technologií zlepšování tepelnětechnických parametrů obvodových plášťů budov.

Z čeho se skládá ETICS

Tepelnětechnické parametry zajišťuje vrstva tepelné izolace, která může být v zateplovacích systémech tvořena z většiny tuhých tepelných izolací na trhu. Obvykle to je pěnový polystyren, desky nebo lamely z minerálních vláken, případně materiály na bázi polyuretanu a polyisokyanurátu.

Tepelná izolace se obvykle lepí a kotví k připravenému pevnému a soudržnému podkladu. Způsob lepení a kotvení je stanoven v technologickém předpisu výrobce, případně v projektu.

Na dokončenou základní vrstvu se obvykle provádí probarvená omítka se zatíranou nebo rýhovanou strukturou. Na trhu existuje několik typů tenkovrstvých omítek pro zateplovací systémy. Jsou to omítky akrylátové, silikonové, silikátové a minerální. První tři typy se dodávají ve formě již připravených past v nádobách.

Kromě jiného se jednotlivé typy omítek liší difuzními vlastnostmi. Volba materiálu omítky v kombinaci s volbou materiálu tepelné izolace a typem podkladu nejvíce ovlivňují budoucí tepelně-vlhkostní režim konstrukce a míru případné kondenzace.

více informací



Weber nabízí certifikovaný izolační systém pro snížení energetické náročnosti pro cihlové i panelové domy. Řešení je určeno pro rodinné, bytové domy, ale i pro průmyslové objekty a historické domy.

Weber nabízí vnější tepelně izolační kompozitní systém z izolačních desek z fasádního polystyrenu a minerální vlny včetně omítky a možnosti dekorací. Stále častější j etaké poptávka po řešení pro opravu stávajícího zateplovacího systému.

WEBER pro cihlové domy nabízí

  • Zateplovací systémy
    ETICS weber.therm clima - nejvyšší prodyšnost u systému s polystyrenem, vysoká propustnost vodních par, dlouhá životnost, výhodný poměr kvality a ceny
    weber.therm A100 - systém určený pro kombinaci s omítkou na bázi břizolitu, vysoká mechanická odolnost systému, velmi vysoká životnost povrchové úpravy

  • Omítky, které neuzavřou dům
    V kombinaci se systémeme weber.therm clima doporučujeme použití omítek weber.pas extraClean nebo weber.pas aquaBalance - velmi prodyšné, samočistící, regulující vlhkost na fasádě, dlouhotrvající ochrana proti plísním a řasám
    V kombinaci se systémem weber.therm A100 použít omístu weber.top 204 - probarvená škrábaná břizolitová omítka, propouští vodní páry, samočistící, velmi vysoká životnost

  • Dekorace na domě? Proč ne?
    S omítkami weber.design můžete vytvořit na stěně nebo soklu domu dekor obkladových pásků. Nátěr s odlesky umoží efekt slídové šupinky. Třpitky weber.flitr do fasády dosáhnou efektu třpitící se fasády.

  • Aby i základy byly v suchu, nabízí Weber řešení
    Na všechny stupně vlhkosti a zasolení zdiva aplikovat řešení webr.san super - vysoce vodoodpudivé, paroprostné, solím odolné, nejrychlejší sanování zdiva a omítek. Předchozí průzkům je podmínkou.

WEBER pro panelové domy nabízí

  • Zateplovací systémy
    ETICS weber.therm flex - bezcementový systém v kvalitativní třídě A - vysoce pružný, přilnavý, odolný rázům a proražení až do 60 Joulů, lepicí a stěrková hmota k přímému použití bez míchání na stavbě, zkrácené technologické přestávky, dlouhá životnost
    ETICS weber.therm elastik E - v kvalitě třídy A, optimální kombinace kvality a ceny, dlouhá životnost, nejvyšší kvalita
    webe.therm Twinner - sendvičové desky, aplikace bez nadokenních minerálích pásů až do výšky 22,5 m domu, jednoduchá montáž, výborné tepelné vlastnosti

  • Omítka dělá dům domovem - doporučované omítky k nabízeným systémům
    weber.pas extraClean - samočistící, odolná mikroorganismům, velmi prodyšná, snadná zpracovatelnost, omítka nejvyšší kvality
    weber.pas aquaBalance - omítka regulující vlhkost na povrchu fasády, přirozená ochrana proti řasám a plsíním, stejné účinky ochrany po dobu trvání fasády, plná škála odstínů weber color line

  • Potřebujete opravit stávající zateplovací systém?
    Řešení se jmenuje weber.therm Retec 700 - opravná hmota na stávající zateplovací systém, vysoká prodyšnost, pro všechny povrchy, vysoká trvanlivost.

CHCETE PORADIT VE VAŠEM REGIONU?

Najdeme řešení i pro Váš projekt, v každém regionu jsou specialisté firmy Weber, kteří Vám rádi poradí. Kontaktujte nás emailem info@weber-terranova.cz nebo telefonicky dle příslušného kraje na mapce.


Webový portál: www.weber-panel. cz - portál zaměřený zejména na zateplování/regenerace domů, jehož hlavním cílem je přinášet aktuální informace nejen ze světa dotačních programů.
 
 
Reklama