Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Stát na rozvoj znevýhodněných městských zón pošle 550 mil. Kč

Státní fond rozvoje bydlení (SFRB) eviduje 131 žádostí o úvěr na rozvoj znevýhodněných městských zón za zhruba půl miliardy korun.

Z toho jsou už podepsané smlouvy za 348 milionů korun. Dalších 152 milionů korun připadá na schválené a schvalované smlouvy, informovala dnes ČTK mluvčí fondu Karolína Smetanová. Celkem fond rozdělí minimálně 550 milionů korun, peníze jsou poskytovány v rámci programu JESSICA.

Už nyní se však jedná o zvýšení o dalších 20 milionů korun. "Zároveň počítáme s příjmem náhradních projektů, které budou přijaty nad rámec limitu 570 milionů korun," poznamenal ředitel Holdingového fondu SFRB Michal Pluta. Smlouvy na tyto projekty budou uzavírány pouze v případě volného limitu pro úvěrové smlouvy, dodal.

Program JESSICA je součástí koncepce Společné evropské podpory udržitelných investic do měst s IPRM zónami, podporovaných z Integrovaného operačního programu. Program lze použít na rekonstrukci či modernizaci bytových domů. Využít jej mohou všichni vlastníci bytových domů, ať už jde o veřejné subjekty, bytová družstva, společenství vlastníků, obchodní společnosti nebo fyzické a právnické osoby vlastnící bytový dům o minimálně čtyřech bytových jednotkách.

 
 
Reklama