Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sádrovláknitá deska pro řešení rekonstrukce boletických panelů

Existuje několik způsobů řešení nového fasádního pláště. Základem je odstranit skleněné výplně i s konstrukcí. Jednou z možností řešení je montáž nového křížového ocelového roštu jako nosného prvku pro opláštění sádrovláknitými deskami fermacell.

Sádrovláknité desky Fermacell pro rekonstrukci boletických panelů

Exteriérová část konstrukce boletických panelů – ocelová konstrukce a do ní připevněné neprůhledné skleněné tabule – je nahrazena lépe vyztuženou skeletovou konstrukcí. Existuje zde několik způsobů řešení nového fasádního pláště a jeho zateplení. Základem je odstranit skleněné výplně i s jejich nosnou konstrukcí. Odhalí se nám nosný ocelový rastr s výplní z tepelné izolace. Izolace se nahradí, nebo ponechá v závislosti na jejím stavu.

Jednou z možností následující úpravy je doplnění ocelové konstrukce o profily (původní rastr po 1000 m je nutno prevést na 625 mm), na které se následně namontuje sádrovláknitá deska fermacell s kontaktním zateplovacím systémem (ETICS) s omítkou. Další možností je montáž nového křížového ocelového roštu (od firmy DEKMETAL), jako nosného prvku pro opláštění sádrovláknitými deskami fermacell. Zde vznikne prostor pro umístění další tepelné izolace. Na desky se opět provede schválený systém ETICS s omítkou.

Vždy je nutno vytvořit individuální projekt a nové statické posouzení konstrukcí.

Více informací o desce pro rekonstrukce boletických panelů
Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.
logo Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.

Fermacell - systémy suché výstavby. Výroba a prodej sádrovláknitých desek fermacell®, cementovláknitých desek POWERPANEL a fasádních obkladů Hardie®. Produkty jsou určeny pro dřevostavby, nízkoenergetické a modulární domy a rekonstrukce. ...

 
 
Reklama