Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Příbram chce za 24 milionů Kč zateplit objekt akvaparku

Příbram chce za 24 milionů korun zateplit akvapark. Udělá to ale jen v případě, že získá požadovanou dotaci přes osm milionů korun, o kterou město požádalo ministerstvo životního prostředí.

Sdělil to mluvčí radnice Ondřej Šlechtický. Město by chtělo zateplit obvodovou konstrukci akvaparku a stropy. Další věcí, která se podle Šlechtického musí udělat, je instalace nového zdroje tepla s náklady kolem čtyř milionů korun. Na to však město z evropského Operačního programu životní prostředí nemůže dotaci získat.

Celkem by podle starosty Pavla Pikrta (ČSSD) Příbram do projektu investovala ze svého rozpočtu téměř 16 milionů korun. "Celkové předpokládané úspory energií za pět let činí zhruba 3,3 milionu korun," dodal Pikrt. Opatření vedoucí k úsporám městu navrhl energetický auditor.

V podstatě všechna města ve Středočeském kraji shánějí peníze na zateplování veřejných budov. Snížením jejich energetické náročnosti chtějí ušetřit prostředky ve svých napjatých rozpočtech. Nejčastěji zateplují objekty škol nebo školek.

 
 
Reklama