Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Písek bude částečně rekonstruovat zimní stadion, zlepší zázemí

Písek bude částečně rekonstruovat zimní stadion. Vylepší jeho zázemí, opraví šatny a vybuduje centrum pro rekreaci a sport, postaví i novou tribunu pro rodiče s dětmi a lidi s handicapem. Na projekt město získalo evropskou dotaci 22,3 milionu korun, celkové náklady se budou pohybovat kolem 26,3 milionu korun, řekl mluvčí radnice Roman Ondřich.

Rekonstruovat se bude jen část stadionu, kde jsou tribuny. V nynějších prostorách vznikne také víceúčelová tělocvična, přednášková místnost nebo rekondiční zázemí. Půdorys stadionu se nijak měnit nebude, uvedl Petr Jelínek z odboru majetku města. Zimní stadion by měl být po úpravách také bezbariérový. Stavební práce mají začít na jaře příštího roku, hotovo by mělo být v listopadu.

O rekonstrukci velmi stál zdejší hokejový klub, který se spolupodílel na tvorbě projektové dokumentace k žádosti. O dotaci pak žádalo město jako vlastník stadionu. Zimní stadion má kapacitu přes 4000 návštěvníků. Každý rok je v provozu devět až deset měsíců. Ledovou plochu využívá zejména oddíl ledního hokeje IHC Písek. K dispozici je plocha i pro veřejné bruslení, základní školy a amatérské týmy.

 
 
Reklama