Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

SOS panelové domy

Schůzka zástupců institucí a společností zabývajících se opravami panelových domů zformulovala výzvu SOS panelové domy k pokračování podpory revitalizace panelových domů. Vláda dnes schválila rozpočet SFRB.

Ve výzvě se mimo jiné říká: Pokud není možné kvůli stavu veřejných financí pokračovat v dosavadní formě, navrhujeme náhradu jiným návratným nástrojem při zachování přínosů programu Panel:

  • charakter nepřímé podpory, který vede investora k větší zodpovědnosti
  • jasná a kontrolovatelná pravidla a požadavek na komplexnost oprav

TISKOVÉ PROHLÁŠENÍ SOS tiskové prohlášení 10.9..doc

O problematice panelových domů a Státního fondu rozvoje bydlení dnes také JEDNALA VLÁDA. Kabinet dnes schválil rozpočet Státního fondu rozvoje bydlení pro rok 2011 a o tematu referoval premiér Petr Nečas na tiskové konferenci, kde ale hlavním tématem byla novela zákona o podpoře a využívání obnovitelných zdrojů. Zvukový záznam tiskové konferenceTK-po-vlade-15-9-2010.mp3

K výzvě SOS panelové domy se bude 21.9.2010 konat TISKOVÁ KONFERENCE v rámci doprovodného programu veletrhu For Arch v Praze v Letňanech. Místo konání: Vstupní hala - přednáškový sál 1, vstup volný. Tisková konference je určena pro novináře, vlastníky bytů, bytová družstva i širokou veřejnost.

 
 
Reklama