Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Quick-Step představil novou řadu vinylových podlah Livyn

Podlaha, která je maximálně odolná proti poškrábání a 100% vodotěsná

Ve vinylových podlahách Livyn se snoubí praktičnost se stylem a užitkovost s krásou. Nejen, že jsou odolné proti oděru i větším nárazům, ale odolávají i vodě. Díky těmto vlastnostem si můžete užívat dřevěného vzhledu podlah i ve vlhčích prostorách, jako jsou kuchyně či koupelny, kde mají běžné dřevěné podlahy vstup zakázán.

Vinylové podlahy přinášejí do interiéru krásu i užitek

Vždy jste si přáli mít v kuchyni či koupelně dřevěnou podlahu? Nebo alespoň takovou, která by dojmem dřeva působila? S novou řadou vinylových podlah Quick-Step Livyn není splnění tohoto přání nemožné. Díky elegantnímu formátu prken, unikátním dekorům a vhodným povrchovým strukturám naplní všechna vaše očekávání. Po laminátových podlahách a parketách tak Quick-Step přichází s další podlahovou řadou, která uspokojí i nejnáročnější klienty.

To, že jsou vinylové podlahy Quick-Step Livyn odolné, však neznamená, že jsou chladné. Naopak, působí teplým dojmem a jsou příjemné i na procházení naboso. Při kontaktu s podlahou zároveň neobtěžují nepříjemnými zvuky, což poskytuje komfort tiché chůze po podlaze.

Jejich další vlastností je rezistence proti prachu a nečistotám, díky čemuž jsou tyto podlahy antibakteriální a nenáročné na údržbu. Podlaha Livyn má totiž zcela uzavřený povrch a je opatřena PU fólií, která nepropouští nečistoty a skvrny. Káva, ovocné šťávy nebo marmeláda – to vše lze jednoduše setřít bez zanechání stop. Livyn je zároveň dobrým vodičem tepla, a tudíž je ideální pro podlahové vytápění nebo chlazení. Pro každou podlahu Livyn má pak Quick-Step lišty s vhodnou strukturou dřeva. Rovněž barva a stupeň lesklosti lišt jsou zcela sladěny s podlahovými díly. Lišty Livyn jsou stejně jako podlahové díly voděodolné a mají ochrannou vrstvu proti poškrábání. Jejich vlastnosti pak oceníte i při instalaci. Díky tomu, že jsou podlahy Livyn tenké (mají tloušťku 2–4 mm) a rovněž poddajné, lze je bez problémů nainstalovat na stávající podlahu s hladkou podlahovou krytinou. Ušetříte tak spoustu času i práce s odstraňováním staré podlahy.

Nejen užitek, ale i styl

Kolekce komfortních podlah na první pohled zaujme promyšleným a vyváženým barevným řešením v jednotlivých designech. Pozornost upoutá ale i strukturou zdůrazňující charakter prken nebo drážkami zvýrazňujícími formát prken posilujícími požadovaný vzhled dřevěného dekoru. Podlahy se navíc vyrábějí v široké škále 15 dekorů, z nichž si každý může vybrat podle svého vlastního vkusu.

Také nové podlahy Lyvin reagují na tři důležité vývojové trendy:

1. Základ

Quick-Step se snaží zachovat základní sortiment, tedy to, co působí autentickým, spolehlivým a důvěrně známým dojmem. Z toho plyne i preference dřevěného vzhledu. Dub je a zůstane nejpopulárnějším druhem dřeva. Livyn přináší klasický dub ve dvou verzích: zvlněná kresba (klasický dub) a proužková kresba (dub ceruse).

2. Opotřebený vzhled

Dominantním trendem je i nadále vzhled opotřebeného nebo recyklovaného dřeva. Autentické podlahy i nábytek jsou stále velmi populární. Jakoby rozpadající se staré stylové kusy mají každý svůj příběh. Stopy po červotočích, praskliny nebo díry po vytažených hřebících se přitom nepovažují za nedokonalost, ale naopak zdůrazňují, co tyto staré kusy prožily. Quick-Step na tento trend reaguje třemi následujícími variantami: starý dub, patinovaný dub se zářezy po pile a natřený dub.

3. Teplé barvy

Celou kolekci pak doplňují teplé barvy ořechu a exotické dřeviny merbau.

 
 
Reklama