Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rozšířené posouzení ETA pro sádrovláknité desky fermacell®

Rozšířené posouzení ETA pro desky fermacell® nabízí možnost užších (subtilnějších) průřezů dřeva v konstrukčních aplikacích

Po dokončení intenzivního programu zkoušek je nyní k dispozici nové rozšířené Evropské technické posouzení ETA-03/0050 pro sádrovláknité desky fermacell® od Německého institutu pro stavební techniku (DIBt). To dovoluje nyní používat v konstrukčních aplikacích i užší (subtilnější) dřevěné průřezy. Díky tomuto řešení je James Hardie Europe v současné době jediným výrobcem suchých desek na bázi sádry, který tuto možnost nabízí. Certifikát ETA-03/0050 je k dispozici ke stažení na adrese https://www.fermacell.cz.

Sádrovláknité desky fermacell® se v dřevostavbách osvědčují již řadu let. A jsou pro to dobré důvody. Široká škála formátů a bezkonkurenční stabilita nabízí velkou svobodu při plánování a umožňují úsporná řešení při prefabrikaci. Jeden typ desek pro všechny požadavky zjednodušuje plánování a realizaci stavebních projektů. Sádrovláknité desky fermacell® jsou totiž stejně vhodné pro stěnové i stropní konstrukce a lze je univerzálně použít jako stavební, protipožární, zvukově izolační a desky pro vlhké prostory.

Společnost James Hardie Europe nyní nechala Evropské technické posouzení (ETA-03/0050) sádrovláknitých desek fermacell® podrobit intenzivnímu programu zkoušek v Německém Institutu pro stavební techniku (DIBt), na jehož konci bylo možné definovat rozšířené a nové výkonnostní charakteristiky konstrukce s ohledem na menší vzdálenosti hran a sponek pod úhlem 0°. To poskytuje architektům, projektantům a především výrobcům vysokou míru jistoty při plánování a realizaci.

Více informací najdete na našem webu


Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.
logo Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.

Fermacell - systémy suché výstavby. Výroba a prodej sádrovláknitých desek fermacell®, cementovláknitých desek POWERPANEL a fasádních obkladů Hardie®. Produkty jsou určeny pro dřevostavby, nízkoenergetické a modulární domy a rekonstrukce. ...

 
 
Reklama