Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Uprostřed rumunských hor září malá terasa z českých prken Terafest®

Majitelé venkovského pozemku v rumunském Moisei, si pro vybudování mola u jezírka v horách vybrali prkna z českého kompozitního dřeva od firmy WPC - Woodplastic.

Rumunské městečko Moisei je jednou z nejstarších obcí župy Maramureš v severní části Rumunska. Jedná se o kraj, který si uchoval řadu dávných zvyklostí a nedotčenou přírodu. Typické jsou především hluboké a husté lesy, pro něž se oblasti přezdívá „dřevěná země“. Není snadné uspět tady s terasou z WPC, ale pokud se to podaří, je to pro daný výrobek to nejlepší vysvědčení.

Ne náhodou si investoři pro svoji terasu nad jezírkem na okraji malebné pastviny vybrali kompozitní dřevo s výraznou texturu povrchu Forest od české firmy WPC - Woodplastic. Jedná se o ideální volbou pro každého, kdo preferuje kombinaci přirozeného vzhledu dřeva a výrazného moderního designu, který zvyšuje bezpečnost při pohybu na terase. A díky zvolenému světlému odstínu Cedar teď malá česká terasa uprostřed rumunských hor doslova září.

Samotné realizace se zhostila rumunská společnost WPC Kraft, partner výrobce, která nejprve zpevnila a odizolovala podloží na části břehu a na něj pak nainstalovala odlehčenou konstrukci ze svařovaných ocelových profilů, vypínající se jedním ze svých rohů až nad vodní hladinu. Na kostru opatřenou odolným zeleným nátěrem pak zkušení montéři usadili plnoprofilová prkna řady Terafest® Premium s přesností na milimetry. 

Terasy Terafest® od WPC - Woodplastic nabízejí nejpřirozenější alternativu klasických dřevěných povrchů s výrazně větší odolností. Ekologické přísady a barvy zaručují dlouhou životnost prken při minimálních nákladech na jejich údržbu. 

Více informací

 
 
Reklama