Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rumunský projekt pro děti vsadil na česká prkna z kompozitního dřeva

Děti ve Velkém Varadínu v Rumunsku mají nově k dispozici „zahradu smyslů“, která si klade za cíl podporovat jejich přirozenou zvídavost a zájem o reálný svět.

Projekt Jucarii Vorbarete (Mluvící hračky) v bezmála čtvrtmilionovém transylvánském městě Velký Varadín (Oradea) pomáhá dětem s poznáváním reálného světa. Investoři vybrali pro zahradu smyslů materiály nejrůznějších textur. Vedle elementů ze dřeva či z kamene, spolu s flórou, ale i kůrou, tekoucí vodou a dlažbou tu tak najdeme i posezení, schody a malou terasu vyrobené z atraktivního a vysoce odolného kompozitního dřeva od českého výrobce WPC - Woodplastic.

Do výroby prken Terafest® nevstupuje nic, co by mohlo představovat jakékoli riziko pro lidské zdraví či životní prostředí. I díky tomu mohou mít prkna stejnou certifikaci jako dětské hračky. Jedná se především o odolnost a mimořádně dlouhou životnost. Minimálně nasákavý materiál je rezistentní vůči bazénové chemii i slané vodě. Prkna mají speciální protiskluzový povrch, na kterém se netvoří třísky ani štěpy, jsou stálobarevná a odolávají veškerým běžným rozmarům počasí. Mají plný profil, takže se nekroutí ani nepraskají a jejich povrch je příjemný na dotyk.

Dalším bonusem je, že prkna vyžadují jen minimální údržbu. Každá ze zmíněných předností kompozitních prken od výrobce z České republiky hrála svoji roli při rozhodování, zda je bude vhodné využít i pro dětskou zahradu v Rumunsku. Investory nakonec ze všech nabídek nejvíce zaujala varianta prken Terafest® řady Premium s nadčasovým designem povrchu Forest Plus, v přirozeném barevném odstínu Teak se zárukou od výrobce až 25 let.

Více informací

 
 
Reklama