Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pokládka vinylové podlahy

Pokládka podlahy se odvíjí podle toho, zda se jedná o klasické lepené vinylové dílce, zámkovou či samolepicí vinylovou podlahu.

Pokládka podlahy se odvíjí podle toho, zda se jedná o klasické lepené vinylové dílce, zámkovou či samolepicí vinylovou podlahu. Při pokládce je tedy nutné vždy postupovat podle zvoleného druhu podlahové krytiny:

Lepená vinylová podlaha

K přilepení klasické vinylové podlahy po potřeba speciální lepidlo. Ještě než začnete se samotnou pokládkou, je velice důležité, aby podklad byl dokonale rovný a hladký. Proto doporučujeme před položením podklad důkladně vyrovnat.


Když je podklad připraven, následuje samotná pokládka vinylové podlahy, u které je zapotřebí mít zkušenost s technologickým postupem při lepení, protože je velice těžké odhadnout správné množství lepidla, kdy je lepidlo vhodně odvětrané a přichystané k položení podlahové krytiny.

Plovoucí vinylová podlaha

Jelikož klasická pokládka vinylové podlahy je opravdu náročná, bylo jen otázkou času, kdy se objeví jednodušší řešení. Vinylové podlahy lze v dnešní době pokládat zámkovým způsobem (způsob Click), který je relativně jednoduchý a tedy ji zvládne i šikovný amatér. Zámkový způsob se nazývá proto, že vinylová podlaha je vybavena zámkovými spoji, které do sebe při pokládce zapadnou.

Samolepicí vinylová podlaha

Poslední možností je položení samolepicí vinylové podlahy. Ta je sice na pokládku opravdu jednoduchá, avšak cenově nepřitažlivá. V případě, že si ale samolepicí vinylovou podlahu pořídíte, je nutné během pokládky vinylu sloupnout krycí papír a každý dílec přilepit na předem očištěný, rovný a hladký povrch.

Více informací

 
 
Reklama